Terug naar overzicht

AZ Vrouwen op bezoek bij Playing for Success

Laatste Nieuws

07.03.2024

ALKMAAR - Vorige week brachten de AZ Vrouwen een bezoekje aan Playing for Success in het AFAS Stadion. Tijdens deze middag deden ze mee met verschillende activiteiten om zo de jongeren te helpen aan onder andere meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Bij deze bijeenkomst kwamen Ginia Caprino, Sanne Peereboom, Romaissa Boukakar en Netty Booms samen naar het stadion om met de jongeren activiteiten uit te voeren. 

Activiteiten
Er werd samen gevoetbald, steen papier schaar gespeeld en als afsluiting was er een vragenspel, waarbij de jongeren vragen konden stellen en deze zelf ook moesten beantwoorden. De speelsters droegen bij aan de ontwikkeling van deze jongeren door met ze in gesprek te gaan en te samen werken bij deze spellen. "De speelsters zijn een rolmodel voor deze jongeren", vertelt centrummanager Iwan Sombroek. "Wanneer zij horen hoe de speelsters omgaan met teleurstelling, maar ook zelfvertrouwen en motivatie, heeft dat een positieve invloed op de jongeren."

Playing for Success
Leerlingen uit groep 7,8 en de eerste drie klassen van de middelbare school kunnen aan het programma deelnemen. Zij krijgen hulp bij het verbeteren van hun zelfvertrouwen en om een positiever zelfbeeld te krijgen zodat zij dit in hun dagelijks leven kunnen meenemen. Dit doet Playing for Success samen met de jongeren door spelenderwijs activiteiten uit te voeren. Deze activiteiten worden in en rondom het AFAS stadion uitgevoerd, in samenwerking met de Alkmaar Zaanstreek Foundation.