ZAANSTAD- Jong AZ wacht maandag alweer zijn volgende competitieduel. Dan speelt de ploeg van trainer Leeroy Echteld in het GS Staalwerken Stadion tegen Helmond Sport. De aftrap is om 20:00 uur.

Vrijdag boekten de beloften een ruime overwinning op de leeftijdsgenoten van PSV. Op het AFAS Trainingscomplex zorgde Ernest Poku in de eerste helft voor de openingstreffer, waarna Nick Koster (2x) en Gonçalo Esteves voor een ruimere marge zorgden. Pas in blessuretijd wist Jong PSV iets terug te doen: 4-1. 

 

Klimmen
Door de driepunter tegen Jong PSV klom Jong AZ weer op de ranglijst. De Alkmaarders staan nu met 43 punten op een achtste plaats. Daarmee is de ploeg ook met ruime afstand de hoogst genoteerde beloftenploeg. Naast de ranking waren zij hun leeftijdsgenoten ook in de directe confrontaties de baas. Jong AZ won vooralsnog alle wedstrijden met hun leeftijdsgenoten van PSV (1-2 en 4-1), FC Utrecht (1-0 en 1-2) en Ajax (5-2). 

Eerste goal
Rechtsachter Esteves nam tegen Jong PSV de derde treffer voor zijn rekening. Voor de Portugees - sinds afgelopen zomer van Sporting CP gehuurd - betekende dat zijn eerste goal in Alkmaarse dienst. 

Debuut Smit
Jong AZ'er Kees Smit zat zondag voor het eerst bij de selectie van AZ 1 en maakte direct zijn debuut. De talentvolle middenvelder kwam tegen Excelsior Rotterdam (4-0 zege) in het laatste kwartier binnen de lijnen. 

Joseph Amuzu
Ook Helmond Sport boekte vrijdag een zege. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren de Brabanders met 0-1 te sterk voor Jong FC Utrecht. Joseph Amuzu maakte de enige goal. Ook de Helmonders zetten daarmee stappen, want in de laatste vier duels pakte de ploeg acht punten. 

Stam en Van Aken
Jong AZ en Helmond Sport stonden in november voor het laatst tegenover elkaar. Op het AFAS Trainingscomplex werd het toen 2-1 door goals van Finn Stam en Jurre van Aken. 


Live

Helmond Sport - Jong AZ is te volgen via AZ's X-kanaal en live te zien op ESPN. 

SC Cambuur
Jong AZ speelt vrijdag weer voor eigen publiek. Dan komt SC Cambuur op bezoek in Zaanstad. Die wedstrijd begint om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
ADO Den Haag - FC Dordrecht
De Graafschap - Jong Ajax
FC Eindhoven - Jong FC Utrecht
FC Emmen - TOP Oss
Helmond Sport - Jong AZ
Jong PSV - FC Groningen