Terug naar overzicht

Jong AZ ontvangt beloftenploeg in Zaanstad

Laatste Nieuws

08.03.2024

ZAANSTAD- Jong AZ neemt het vrijdag op tegen een andere beloftenploeg. De formatie van trainer Leeroy Echteld ontvangt dan Jong PSV op het AFAS Trainingscomplex. De bal gaat om 20:00 uur rollen.

De Alkmaarders hielden vorige week een punt over aan een ontmoeting met FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion zette Ricuenio Kewal zijn ploeg op voorsprong, maar kwam de thuisploeg daarna langszij: 1-1. 

 

Debuut Stam
Een dag later maakte Jong AZ'er Finn Stam - die bij de beloften geregeld de aanvoerdersband draagt - zijn debuut in AZ 1. De verdediger ontbrak in Eindhoven, maar zat in plaats daarvan voor het eerst bij de selectie van de hoofdmacht. In het uitduel met Sparta Rotterdam kwam hij na rust binnen de lijnen. 

Speelgerechtigd
Tegen Jong PSV is ook doelman Hobie Verhulst speelgerechtigd. In onderlinge beloftenduels geldt namelijk een uitzonderingsregel voor keepers, waardoor Verhulst in actie mag komen. 

Eindhovenaren
De beloften van PSV boekten maandag een knappe overwinning op SC Cambuur. Op De Herdgang werden de Friezen met 3-1 verslagen. De Eindhovenaren bezetten momenteel de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en pakten onlangs ook punten tegen hoogvliegers FC Emmen (3-0 winst) en Willem II (1-1). 

Driepunter
De laatste ontmoeting tussen de beloftenteams leverde Jong AZ een driepunter op. In Eindhoven zorgden Ro-Zangelo Daal en Mexx Meerdink voor een 0-2 voorsprong. Jesper Uneken deed in de slotfase nog iets terug namens Jong PSV, maar daarna bleef het bij 1-2. 

 

Live
De wedstrijd is vrijdag te volgen via AZ's X-kanaal en live op ESPN Extra, waar later ook highlights te zien zijn. 

Helmond Sport
Maandag wacht Jong AZ alweer het volgende competitieduel. Dan reist de ploeg af naar Noord-Brabant voor een confrontatie met Helmond Sport. Jong AZ speelt de vrijdag daarna weer voor eigen publiek. Dan komt SC Cambuur op bezoek in Zaanstad. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
SC Cambuur - De Graafschap
FC Dordrecht - SC Telstar
FC Groningen - MVV Maastricht
Jong Ajax - NAC Breda
Jong AZ - Jong PSV
Jong FC Utrecht - Helmond Sport
Roda JC - ADO Den Haag
TOP Oss - FC Den Bosch
VVV-Venlo - FC Emmen
Willem II - FC Eindhoven