Terug naar overzicht

Booms tekent eerste profcontract bij AZ

AZ Vrouwen

05.03.2024

ALKMAAR- Netty Booms tekende maandagmiddag haar eerste profcontract bij AZ. In het AFAS Stadion zette de zeventienjarige, talentvolle keepster haar handtekening onder een verbintenis tot medio 2027.

Booms kwam vorige seizoen over van VV Alkmaar, de club die door AZ werd vervangen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bij VV Alkmaar speelde Booms, samen met haar zus Ina Booms in het beloftenelftal. De zeventienjarige is momenteel de eerste keus onder de lat bij Jong AZ en tevens reservekeepster van het eerste elftal.

Officieus debuut 
Op 22 september 2023 maakte Booms haar officieuze debuut tussen de palen bij AZ Vrouwen 1 in een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Dit duel werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen. De geboren Alkmaarse wacht nog op haar officiële debuut in het betaald voetbal.

Oranje Onder 19
Booms wordt al jaren opgeroepen voor verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal. Zo heeft de keepster in het verleden al minuten gemaakt voor Oranje Onder 16 en Onder 17. Op dinsdag 27 februari 2024 maakte Booms ook haar debuut bij Oranje Onder 19. In een oefenwedstrijd tegen Denemarken verving de sluitpost in de rust haar AZ-ploeggenote Femke Liefting.

ntor
Booms namens Oranje Onder 17. Foto: Soccrates Images

Booms: 'Bovenin meedoen'
''Ik ben erg blij om voor zo'n mooie club te spelen en ik denk dat we als team dit jaar mooie dingen doen'', begint Booms. ''Vandaag heb ik voor drie jaar getekend en ik hoop dan ook dat we met AZ de komende jaren veel stappen maken en bovenin gaan meedoen.''

Elke dag beter worden
De keepster is eveneens bezig met haar eigen ontwikkeling en voelt zich prettig bij de club uit Alkmaar. ''De visie binnen deze club sluit erg goed op mij aan. Het elke dag beter willen worden komt natuurlijk vanuit mezelf, maar de trainers helpen bij hier enorm bij. Bij AZ word ik uitgedaagd in de keuzes die ik maak en ik zie mezelf hier ook echt beter worden'', aldus Booms.

Van der Gragt: 'Talentvol met goede reflexen'
''Netty is een erg talentvolle keepster'', vertelt Technisch Manager van AZ Vrouwen Stefanie van der Gragt. ''Ze is pas zeventien jaar oud, heeft goede reflexen en kan ook voetballend uit de voeten. Netty traint al langer met het eerste elftal mee, waar ze reservekeepster is. Haar eerste profcontract bij AZ is een beloning voor de manier waarop zij zich ontwikkelt.''

Tekst: AZ Media / Max Ledentu
Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl