ZAANSTAD- Wouter Goes zit voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje. De jonge verdediger van de Alkmaarse hoofdmacht kan daarmee debuteren in het team van Michael Reiziger. Ook voor Jayden Addai in Wassim Bouziane lonkt een debuut in de Oranje-jeugd.

Voor de aanstaande interlandperiode is de AZ Jeugdopleiding hofleverancier bij drie Oranje-jeugdteams. Zo zit een viertal bij de selectie van Jong Oranje, eveneens vier bij de Onder 19 en liefst zes bij Onder 18.

Jong Oranje
Vier AZ'ers zitten in de definitieve selectie van Jong Oranje: Goes, Ruben van Bommel, Ernest Poku en Myron van Brederode. Voor jeugdexponent Goes is het de eerste keer dat hij bij de Oranje-beloften zit. Jong Oranje speelt op 21 maart eerst een oefenduel met Noorwegen. Vier dagen later gaan zij verder met de EK-kwalificatiereeks. Dan staat het in Oost-Europa tegenover Moldavië. 

Oranje Onder 19
Addai, Kees Smit, Jeremiah Esajas en Tristan Kuijsten zitten in de definitieve selectie van Oranje Onder 19. Dat team speelt eind maart drie EK-kwalificatieduels. De tegenstanders zijn Litouwen (20 maart), Frankrijk (23 maart) en België (26 maart). Addai zit voor het eerst bij een selectie van de Oranje-jeugd. De vleugelaanvaller van Jong AZ is sinds kort speelgerechtigd voor de KNVB. Smit zat op zijn beurt eerder bij de voorselectie van Oranje Onder 18, maar is nu voor de landelijke Onder 19-selectie geselecteerd. 

Oranje Onder 18
Ook bij Oranje Onder 18 is AZ wederom goed vertegenwoordigd. Daar zitten Bouziane, Elijah Dijkstra, Enoch Mastoras, Jullian Oerip, Rayan Atikallah en Yoël van den Ban bij de definitieve selectie. Bouziane - die eerder bij Future-selecties al minuten maakte - kan debuteren. De Onder 18 speelt in het Spaanse Pinatar een vierlandentoernooi. Daar zijn Duitsland (20 maart), Tsjechië (22 maart) en Engeland (25 maart) de tegenstanders.