Terug naar overzicht

Van Bommel Eredivisie Talent van de Maand

Laatste Nieuws

01.03.2024

ZAANSTAD- Ruben van Bommel is verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand februari. De aanvaller was onder andere met twee doelpunten tegen Ajax van grote waarde voor AZ en blonk bovendien uit in meerdere statistieken.

Het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen. In de maand februari was Van Bommel een echte all-rounder te noemen. De aanvaller scoorde hoog op meerdere statistieken. 

Statistieken
Van Bommel kwam in februari in vier wedstrijden in actie, waarin hij twee keer trefzeker was. Voor die twee doelpunten had hij slechts drie schoten op doel nodig. Van Bommel was in februari daarnaast ook de AZ'er met de meeste dribbels (9) en hij loste na Vangelis Pavlidis en Sven Mijnans de meeste schoten: zes. Ook wist de 19-jarige aanvaller de bal liefst acht keer te heroveren en gaf hij dertien passes richting het strafschopgebied. 

Concurrenten
Van Bommel bleef onder andere teamgenoot Wouter Goes, PSV's Johan Bakayoko en FC Utrecht's Oscar Fraulo voor in de maandverkiezing. 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl