Terug naar overzicht

Voorselecties Oranje-jeugd: Debuut Addai lonkt

Laatste Nieuws

01.03.2024

ZAANSTAD- AZ is goed vertegenwoordigd in de definitieve- en voorselecties van nationale jeugdteams. Zo staat onder meer een zevental op de lijst van Oranje Onder 18 en behoren drie spelers tot de voorlopige selectie van de landelijke Onder 19. Een overzicht.

Oranje Onder 19
Jayden Addai, Jeremiah Esajas en Tristan Kuijsten zitten bij de voorselectie van Oranje Onder 19. Dat team werkt eind maart in eigen land drie wedstrijden af in de eliteronde van de EK-kwalificatie. Daarin zijn Litouwen (20 maart), Frankrijk (23 maart) en België (26 maart) de tegenstanders. 

Eerstgenoemde AZ'er kan debuteren als jeugdinternational. Addai speelde op jonge leeftijd wel al selectiewedstrijden bij Oranje, maar maakte nog niet zijn officiële entree. 

Oranje Onder 18
AZ is met zeven spelers goed vertegenwoordigd in de voorselectie van Oranje Onder 18. Elijah Dijkstra, Enoch Mastoras, Julian Oerip, Kees Smit, Rayan Atikallah, Yoël van den Ban en Wassim Bouziane zijn kanshebbers voor een oproep. Zij zouden dan naar Spanje gaan voor een vierlandentoernooi, waar Duitsland (20 maart), Tsjechië (22 maart) en Engeland (25 maart) de opponenten zijn. 

Oranje Onder 17
Ook Oranje Onder 17 werkt eind deze maand EK-kwalificatieduels in de eliteronde af. Dat team speelt daarin tegen Italië (20 maart), gastland Finland (23 maart) en België (26 maart). AZ'er Saviola Saffoe zit in de voorselectie van dit team. 

Oranje Onder 15
Donny van der Lijcke, Janoa Elias en Quenten Attigah zitten bij de definitieve selectie van Oranje Onder 15. Die ploeg werkt op 5 en 7 maart oefeninterlands af met Tsjechië. Aebe Morel en Lars Boer staan op de reservelijst. 

Oranje Onder 16 Futures
Voor Nick Homan, Taecke van Dam van Isselt en Ties Kemna ligt een oefenduel met België in het verschiet. Zij zijn voor de Oranje Onder 16 Futures geselecteerd. De Derby der Lage Landen wordt op 5 maart bij de zuiderburen afgewerkt.