Terug naar overzicht

Afscheidingen op keerwanden geplaatst voor stadionomloop

Laatste Nieuws

14.05.2024

ALKMAAR- In de realisatie van de stadionomloop is er weer een volgende stap gezet. Nadat in eerste instantie alle keerwanden waren geplaatst en de horecapunten buiten het stadion een upgrade hadden gekregen, is nu ook gestart met het monteren en plaatsen van de kunststof en glazen afscheidingen boven op de keerwanden. Hiermee krijgt de omloop steeds meer vorm en zal ook het comfort verder toenemen.

In de eerste fase van de omloop kregen de horecapunten buiten het stadion een upgrade. Deze zijn voorzien van een AZ-uitstraling en bieden supporters de mogelijkheid voorafgaand aan thuiswedstrijden te genieten van een hapje en drankje met medesupporters.

Keerwand
In de volgende fase van de omloop zijn de bevestigingen voor de afscheidingen op de keerwanden geplaatst. Dit was een lang en lastig traject waarin oplossingen moesten worden bedacht voor enkele bouwkundige uitdagingen. In de week voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn de bevestigingen geplaatst. Deze week wordt de installatie van de glazen afscheidingen voltooid.

Vervolgstappen
De volgende stap zal zijn om de tourniquets te verplaatsen naar de buitenzijde van het stadionterrein, waarbij zowel de Molenaar-tribune als de Van der Ben-tribune een eigen ingang zullen krijgen. Ook zal verdergegaan worden met het invullen en aankleden van de omloop. De omloop is dan gereed om behalve voor en na afloop, ook tijdens wedstrijden bezocht te worden. Dat betekent vooral een behoorlijke uitbreiding van de cateringcapaciteit. Waardoor er meer keuze en kortere rijen voor fans zullen zijn. In de zomerstop zal er hard gewerkt worden dit voor de start van het seizoen 2024-2025 te voltooien. 

Laatste competitiewedstrijd
Tijdens de laatste wedstrijd zondag 19 mei tegen FC Utrecht nemen we alvast een voorproefje om wat komen gaat. Rondom het stadion zullen er tal van activiteiten worden georganiseerd om het seizoen gezamenlijk af te sluiten. Er zullen extra en verschillende cateringpunten zijn, aangevuld met muziek en activiteiten van onze partners Amstel, Vomar, BMW Dusseldorp en Hotel in Egmond.

Donaties
AZ bedankt nogmaals de supporters voor de donaties en hoopt op deze wijze meer duidelijkheid te hebben verschaft over het traject. De donaties van de supportersverenging en de supporters zullen worden gebruikt om de omloop aan te kleden. Zo werken wij samen om de stadionervaring van de supporters verder te verbeteren.