AZ Onder 13 officieel voorjaarskampioen na zege op FC Utrecht

Jeugdopleiding

11.05.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 13 kroonde zich zaterdagochtend officieel tot voorjaarskampioen na een nipte zege op FC Utrecht. Op het AFAS Trainingscomplex won de ploeg van trainer Dico Blei met 1-0 van de nummer twee. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door spits Dylan Nsemi. Met deze overwinning komen de Alkmaarders op 33 punten uit twaalf speelrondes en kunnen zij niet meer worden ingehaald.

De Alkmaarders schoten uit de startblokken en waren na slechts één minuut spelen al dichtbij een doelpunt. Hatim Elfargoussi bereikte Jip de Flart met een fraai hakje. De Flart schoot de bal vervolgens net naast het Utrechtse doel.

Vroege goal AZ
De vroege openingsgoal kwam er echter alsnog na acht minuten spelen. Buitenspeler Dinar Ait Errami bereikte zijn ploeggenoot Nsemi met een lage voorzet bij de tweede paal. De spits moest zich helemaal strekken en schoot de bal al vallend langs Utrecht-keeper Johannes Vargas: 1-0.

Reddingen Pijlman
Even later moest AZ-doelman Sam Pijlman aan de andere kant van het veld tweemaal in actie komen en verrichtte hij goede reddingen op doelpogingen van Utrechters Quint van Sonsbeek en Mert Can Karaaslan. In het restant van de eerste helft bleven de kansen uit, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met 1-0 op het scorebord.

Kansen aan beide kanten
In de openingsfase van de tweede helft waren de kansen voor de bezoekers. Zo schoot spelmaker Donovan Afrifa net naast het Alkmaarse doel, en kopte Tyrell Dendoe kort daarna ook naast. Aan Alkmaarse zijde kwam het eerste gevaar na rust van Musie Mesfun. De buitenspeler ging op snelheid langs twee tegenstanders, maar stuitte op keeper Vargas.

AZ dichtbij 2-0
Een kwartier voor tijd leek Vargas wel verslagen, nadat Elfargoussi werd bereikt in de omschakeling. De middenvelder zag zijn inzet echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Ook Mesfun was dichtbij een tweede Alkmaarse treffer. De buitenspeler ging de combinatie aan met Elfargoussi, maar zijn inzet werd gepakt door doelman Vargas.

Voorjaarskampioen
In de slotfase leek de thuisploeg de score alsnog te verdubbelen. In de omschakeling gaf Mesfun de bal mee aan Nsemi, waarna de spits op volle snelheid oog in oog kwam met doelman Vargas. Zijn schot verdween echter in het zijnet. Zo kwam er geen tweede goal van de thuisploeg en eindigde de wedstrijd in 1-0. Met deze overwinning is AZ Onder 13 officieel voorjaarskampioen!

AZ Onder 13 - FC Utrecht 1-0 (1-0)

Selectie AZ Onder 13: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 8. Nsemi 1-0.
Gele Kaarten: Rosenbaum, Nsemi (AZ).