Terug naar overzicht

AZ Voetbalschool gaat samenwerken met S.C. Buitenboys

Jeugdopleiding

25.05.2024

ALKMAAR- S.C. Buitenboys is de nieuwste samenwerkingspartner van de AZ Voetbalschool. In het AFAS Stadion werd de overeenkomst ondertekend door vertegenwoordigers van beide clubs.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild. 

Langeveld: 'Prettige en constructieve gesprekken'
''Het contact met AZ is steeds erg goed verlopen", vertelt Richard Langeveld, voorzitter van S.C. Buitenboys. "We hebben overleg gevoerd met Dennis Zwagerman en de gesprekken waren prettig en constructief. AZ heeft in onze ogen een afwijkende filosofie ten opzichte van andere clubs. We zien vaak dat er bij BVO's een pakket wordt samengesteld en dan is de keuze 'aansluiten of niet'. Bij AZ is het zo dat er wordt gekeken naar de wensen van beide partijen en of een samenwerking mogelijk is op basis van haalbaarheid en uitvoering.''

Betere ontwikkeling jeugdopleiding
De voorzitter van de Almeerse voetbalclub geeft ook aan wat het idee is achter de samenwerking. "Het doel bij deze samenwerking is om onze huidige trainers nog beter te kunnen opleiden, wat uiteindelijk moet leiden tot een betere ontwikkeling van onze jeugdopleiding. Het partnerschap is pas kort geleden ingegaan, dus we hebben nog geen trainingssessies kunnen bijwonen. Dit zal vast snel gebeuren'', aldus Langeveld.

Zwagerman: 'Verder groeien als club'
''We zijn heel blij dat S.C. Buitenboys zich wil verbinden aan de AZ Voetbalschool," reageert Dennis Zwagerman, AZ-trainer en nauw betrokken bij de AZ Voetbalschool. "Het is een van de eerste clubs in Almere waarmee wij een samenwerking aangaan. Ze zijn zeer overtuigd van onze werkwijze en willen graag leren om verder te groeien als club. Hierbij willen zij zowel hun mannen- als hun vrouwenjeugdopleiding verder ontwikkelen.''Aanmelden
Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.