Terug naar overzicht

Eerste contract voor buitenspeler Van der Klaauw

Jeugdopleiding

31.05.2024

ALKMAAR- AZ Onder 18-speler Deacon van der Klaauw tekende vrijdagmiddag zijn eerste profcontract. In het AFAS Stadion zette de achttienjarige vleugelaanvaller uit eigen opleiding zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026, met een optie tot verlenging voor een jaar.

Van der Klaauw sloot in het seizoen 2017-2018 aan bij de AZ Jeugdopleiding. De buitenspeler kwam destijds over van amateurvereniging Vpv Purmersteijn uit Purmerend. Bij AZ startte Van der Klaauw in de Onder 12-selectie, waarna hij de opvolgende elftallen van de AZ Jeugdopleiding succesvol doorliep. Het afgelopen seizoen behoorde Van der Klaauw tot de AZ Onder 18-selectie.

Kampioen met Onder 18, Debuut bij Jong AZ
De in Purmerend geboren aanvaller kende een bijzonder seizoen. Zo werd Van der Klaauw met AZ Onder 18 in december Winterkampioen en werd op 11 mei het landskampioenschap behaald na een knappe 0-2 uitoverwinning op Ajax. Op 5 februari maakte Van der Klaauw ook zijn debuut bij Jong AZ. De buitenspeler kwam als invaller binnen de lijnen in een 1-0 thuiszege op Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie.


Van der Klaauw (rechts) in duel met Teun Bijleveld van Roda JC (Links). Foto: Orange Pictures.

Van der Klaauw: 'Voelt als een beloning'
Het ondertekenen van zijn eerste contract is iets waar de vleugelaanvaller al een tijd naar heeft uitgekeken. ''Ik ben heel blij'', vertelt Van der Klaauw. Het voelt als waardering voor mijn inzet in de afgelopen jaren. Ik ben al heel lang bij de AZ Jeugdopleiding en om nu eindelijk mijn eerste contract te tekenen, voelt als een beloning''

Van der Klaauw: 'Ik ben graag betrokken de goals'
De achttienjarige buitenspeler geeft ook aan op welk gebied hij zich het afgelopen jaar heeft verbeterd. ''Dit seizoen heb ik geleerd meer vanuit mijn kracht te spelen en te vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten. Op het veld haal ik het meeste plezier uit het scoren van een goal of het geven van een assist. Ik ben dus graag betrokken bij de goals. Tegelijkertijd wil ik me hier nog verder in ontwikkelen. Ik wil bepalender zijn en een grotere bijdrage leveren aan het team. Volgend seizoen hoop ik veel te spelen en te laten zien wat ik in huis heb'', aldus Van der Klaauw.

Brandenburg: 'Dynamische aanvaller met scorend vermogen'
''Deacon is al van jongs af aan bij ons'', begint AZ's Hoofd Jeugdopleiding, Paul Brandenburg. ''Ondanks een aantal vervelende blessures is hij altijd positief gebleven en hard blijven werken. Deacon is een dynamische aanvaller die in staat is om gevaar te stichten en achter de laatste lijn van de verdediging te komen. Daarnaast is hij fysiek sterk en beschikt hij over scorend vermogen. Het is nu aan hem om zich het aankomende seizoen te laten zien bij AZ Onder 19.''