Terug naar overzicht

Hoofdtrainer Martens tekent tweejarig contract

AZ 1

20.05.2024

ALKMAAR- Nadat zondagmiddag na het laatste competitieduel al duidelijk werd dat Maarten Martens zou gaan verlengen als hoofdtrainer, is dit maandag officieel beklonken. De handtekeningen werden gezet onder een vernieuwd contract tot medio 2026.

Martens: ‘Trots en blij’
Maarten Martens is trots op zijn contractverlenging: “Het afgelopen seizoen was bijzonder. Dat ik het halverwege zou overnemen lag niet in de lijn der verwachting. Je probeert het dan samen met de staf zo goed mogelijk in te vullen. Als dat dan leidt tot een nog langer verblijf, ben je op een bepaalde manier ook trots en blij.”

“Het was een uitdagend half jaar”, vervolgt Martens, doelend op zijn tussentijdse aanstelling. “Er komt natuurlijk wat extra’s bij kijken. Puur in de aard van wat je moet doen, de werkzaamheden op het veld en ervoor zorgen dat je als team er eensgezind vol voor gaat, is het echter niet anders. Dat is wat ik graag doe. Samen met mijn staf nadenken, discussies aangaan en met elkaar ideeën uitwisselen en dan met een gezamenlijk doel naar buiten treden. Het is een proces waar ik over de afgelopen maanden tevreden over ben. Al ben ik nooit helemaal tevreden. Dat hoort ook bij topsport.”

Terwijl het seizoen net is afgesloten, kijkt Martens al weer volop vooruit: “Vanaf vandaag gaan we kei hard werken aan de volgende uitdagingen die ons te wachten staan. We gaan onze doelstellingen stellen en trachten die zo goed mogelijk te halen”, besluit de oefenmeester.

Huiberts: ‘Vertrouwen uitgesproken’
Max Huiberts, Directeur Voetbalzaken, gaat in op de contractverlenging van Martens: “We hebben in een eerder stadium al ons vertrouwen uitgesproken in Maarten. Hij wilde toen zelf wachten met het concreet maken van de contractverlenging tot het einde van het seizoen, omdat er nog veel was om voor te spelen. Het is prettig dat we nu snel duidelijkheid hebben, zodat we vooruit kunnen richting komend seizoen.”

Goede klik
Martens werd medio januari aangesteld als hoofdtrainer van AZ. Huiberts volgde zijn verrichtingen logischerwijs nauwgezet: “We hebben goed gekeken en geanalyseerd hoe Maarten invulling gaf aan zijn rol. Hoe is de werkwijze en hoe gaat hij om met zijn spelers en stafleden? Dat was voor ons genoeg reden om na een aantal maanden te concluderen dat het er hartstikke goed uit zag. De beslissing om met Maarten verder te gaan was dus niet zo ingewikkeld. Hij heeft een goede klik met zijn spelers en hij geeft stafleden de ruimte en verantwoordelijkheid om hun kwaliteiten tot uiting te laten komen. Maarten is heel duidelijk in wat hij wil zien van zijn spelers en stafleden. En als hij niet tevreden is, komt de oud-speler Maarten in hem naar boven en schroomt hij niet om zijn punt te maken.”