AZ boekt ruime oefenzege op Go Ahead

07.09.2023

GARDEREN- AZ heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel met Go Ahead Eagles ruim gewonnen. Op het complex van V.V. De Veluwse Boys werd het liefst 2-6. In zowel de eerste als tweede helft vielen vier doelpunten. De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Ricuenio Kewal (2x), Denso Kasius, Jens Odgaard, Ibrahim Sadiq en een eigen goal van Gerrit Nauber.

In een zonovergoten Garderen had AZ direct de overhand. Al in de twaalfde minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Jens Odgaard denderde het strafschopgebied in en haalde hard uit, maar die inzet ging op de vuisten van de Go Ahead-keeper. In de rebound rondde Kewal rustig af.

Kasius
Zo'n tien minuten later werd het al 0-2. Kasius stoomde op aan de rechterkant, bleef rustig en rondde af met een schot in de verre hoek.

Kewal
In de laatste tien minuten vielen er nog twee treffers. Eerst maakte Rashaan Fernandes de 1-2 met een gekruld schot in de verre hoek. Na een zorgvuldige aanval, die eindigde met een lage voorzet van Sven Mijnans, kon Kewal van dichtbij zijn tweede van de middag maken. Daardoor gingen beide ploegen met 1-3 rusten.

Tweede helft
Na de rust vielen er opnieuw vier doelpunten in Garderen, maar wel anders verdeeld. Na een klein uur werdt Thibo Baeten namelijk een voorzet achter Hobie Verhulst en tekende daarmee voor de 2-3.

Odgaard
Niet veel later zorgde Odgaard ervoor dat de marge weer twee was. Nadat hij zijn man uitspeelde op de achterlijn, legde hij de bal goed voor zijn linker om af te ronden in de verre bovenhoek: 2-4.

Slotakkoord
Vlak voor tijd maakte debutant Sadiq zijn eerste treffer voor AZ. Na een voorzet van Kenzo Goudmijn kopte hij de 2-5 tegen de touwen. In de laatste minuut werkte Nauber een voorzet van diezelfde Goudmijn achter zijn eigen doelman. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Interlandperiode
Vanwege de interlandperiode speelt AZ komend weekend geen wedstrijd.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Go Ahead Eagles - AZ 2-6 (1-3)
Oefenduel

Opstelling AZ:
Hobie Verhulst (80. Daniël Virginio Deen); Denso Kasius, Riechedly Bazoer (61. Misha Engel), Alexandre Penetra (90. Jesse Buurmeester), Sven Mijnans (65. Jayen Gerold); Tiago Dantas, Kenzo Goudmijn, Jordy Clasie (46. Jorn Berkhout); Ricuenio Kewal (46. Ibrahim Sadiq), Jens Odgaard, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 12. Kewal 0-1, 23. Kasius 0-2, 35. Fernandes 1-2, 37. Kewal 1-3, 57. Baeten 2-3, 62. Odgaard 2-4, 89. Sadiq 2-5, 90+4. Nauber 2-6 (e.d.).