AZ legt Addai langer vast

AZ legt Addai langer vast

Gepubliceerd op 14 november 23, 10:58

ALKMAAR- AZ heeft het doorlopende contract van Jayden Addai opengebroken en langdurig verlengd. In het AFAS Stadion ondertekende de achttienjarige vleugelaanvaller van Jong AZ een nieuwe overeenkomst tot medio 2028. Voor Addai is dit zijn derde verbintenis bij AZ. 

Addai kwam in 2016 over van VPV Purmersteijn en sloot aan bij AZ Onder 12. In december 2020 tekende hij al zijn eerste contract, waarna zijn tweede in juni 2022 volgde. Kort daarvoor won Addai met AZ Onder 18 zowel de KNVB Beker als het algeheel kampioenschap. Een seizoen later zou hij met hetzelfde team opnieuw de KNVB Beker winnen. 

Topscorersklassement
Dit seizoen is Addai een vaste waarde bij de beloften. Met negen goals staat hij zelfs op de tweede plaats in het topscorersklassement van de Keuken Kampioen Divisie. Onlangs werd hij nog genomineerd voor de titel Beste Talent van de Eerste Periode. Bij Jong AZ maakte hij als zestienjarige op 8 april 2022 al zijn profdebuut. Inmiddels is hij 32 keer in actie gekomen. Daarin was hij tienmaal trefzeker en gaf hij twee assists.

UEFA Youth League
Het jeugdexponent is al twee seizoenen een blikvanger in de UEFA Youth League. Vorig seizoen behoorde hij tot de selectie dat het toernooi won en daarin speelde hij een belangrijke rol. Zo was hij trefzeker tegen Shamrock Rovers FC, Rode Ster Belgrado en Eintracht Frankfurt. In de Final Four schoot hij tegen Sporting CP de beslissende strafschop erin, waarna hij in de finale - opnieuw van elf meter - de score opende tegen Hajduk Split. Vorige week speelde hij nog mee in AZ's campagne van het nieuwe seizoen. Tegen Molde FK (3-4 winst) was hij goed voor een goal en twee assists. 


Officieuze debuut
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen draaide Addai, samen met Jong AZ'ers Kees Smit en Dave Kwakman, mee bij AZ 1. In het oefenduel met Shakhtar Donetsk maakte hij tevens zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. 

Addai: 'Keihard gewerkt'
"Ik zit er lekker in", vertelt Addai over zijn huidige vorm. "Door blessures had ik een paar mindere momenten, maar ik ben goed teruggekomen. Naast de wedstrijden ben ik ook steeds meer op de kleine dingen buiten het veld gaan letten. Dat is één van de redenen dat ik de afgelopen seizoenen hard ben gegroeid. Ik heb deze zomer keihard gewerkt om bij AZ 1 te komen. Het is gelukt een paar weken te mogen meetrainen en voor mijn gevoel heb ik een goede indruk achtergelaten. Nu is het zaak dat ik definitief ga aansluiten. Dat is namelijk het niveau waar ik het wil laten zien. Het is mijn doel nog voor de winterstop officiële minuten in de Eredivisie te maken."

Huiberts: 'Jongen met veelbelovende toekomst'
"In navolging van Kees is Jayden het tweede talent dat heeft bijgetekend in korte tijd", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts verheugd. "Jayden maakt een enorme ontwikkeling door. Hij staat hoog op de topscorerslijst in de Keuken Kampioen Divisie, wat heel bijzonder is voor een jongen die dit jaar voor het eerst regelmatig speelt bij Jong AZ. Jayden is een jongen met een veelbelovende toekomst. Het zal net als bij Kees niet lang meer duren voordat hij zijn aansluiting vindt bij AZ 1. Hij is enorm ambitieus en maakt graag snel stappen, maar hij weet ook dat dit via een geleidelijke weg moet. Daar is hij op dit moment hard mee bezig."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl