Terug naar overzicht

Merijn Zeeman per 1 december nieuwe Algemeen Directeur AZ

Laatste Nieuws

03.04.2024

ALKMAAR- Merijn Zeeman wordt de nieuwe Algemeen Directeur van AZ. Hij volgt daarmee Robert Eenhoorn op die na tien succesvolle jaren heeft aangekondigd te vertrekken. De 45-jarige geboren Alkmaarder Zeeman start per 1 december 2024. Hoewel Eenhoorn per 1 juli 2024 aftreedt als statutair directeur, hebben wij hem bereid gevonden om tot eind december voor drie dagen per week de organisatie te ondersteunen en om een goede overdracht te faciliteren.

Zeeman kent een rijk verleden in de wielrenwereld. Momenteel zwaait hij als Sportief Directeur de scepter bij de succesvolle formatie van Team Visma | Lease a Bike, voorheen bekend als Team Jumbo Visma. Als Sportief Directeur stond Zeeman aan de basis van de vele indrukwekkende successen van zijn ploeg. Zo werd vorig jaar zowel de Tour de France als de Giro d’Italia en La Vuelta gewonnen. Een unicum in de wielrenwereld.

Zeeman: ‘Bijdrage leveren’
Zeeman reageert trots op zijn aanstelling: “Bij AZ ligt een sterk fundament. Jarenlang is zowel de sportieve als financiële en organisatorische basis zorgvuldig opgebouwd. Vanuit die sterke positie ga ik proberen mijn bijdrage te leveren om AZ de volgende stappen te helpen zetten. Na geweldige jaren bij Team Visma | Lease a Bike, verheug ik me om samen met de organisatie van AZ ook in de voetbalwereld volgende stappen te zetten. AZ staat bekend om de specifieke manier van werken, zowel op als buiten het veld. Deze cultuur, visie en werkwijze past mij goed. Ik ga nu eerst dit spannende wielerseizoen afmaken bij Team Visma | Lease a Bike om me vervolgens volledig te storten op mijn werk bij AZ.”

Neelissen: ‘Specifieke kwaliteiten toevoegen’
René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen reageert op de benoeming van Zeeman: “AZ heeft nooit geschroomd om mensen van buiten de voetballerij aan te trekken die een eigen, sterke visie hebben op het functioneren van een topsportorganisatie. Merijn past daar perfect in. We hebben goede gesprekken gevoerd met elkaar en we zijn ervan overtuigd dat AZ en Merijn een perfecte combinatie zijn. We verwachten dat hij moeiteloos de cultuur en manier van werken bij AZ eigen gaat maken. Met zijn innovatieve en moderne programma’s waarmee hij in de wielerwereld heeft gewerkt, gaat Merijn specifieke kwaliteiten toevoegen aan AZ. Bovendien weet hij als directeur wat winnen is en wat ervoor nodig is om een succesvolle organisatie te formeren. Hij staat bekend als een directeur die innovatief en buiten de gebaande paden durft te denken en daarnaar durft te handelen.”

Huiberts: ‘Voordeel doen’
Ook Max Huiberts, Directeur Voetbalzaken, is verheugd met de aanstelling van Zeeman: “Met Merijn halen we een ervaren en succesvol bestuurder naar onze club. Ook de voetbalkant gaat zijn voordeel doen met de jarenlange kennis en ervaring van Merijn in de topsport. We zijn dagelijks bezig om onze programma’s te verrijken en Merijn heeft een interessante achtergrond om daarin ook zijn bijdrage te leveren. Bovenal zegt de komst van Merijn veel over onze ambities die we de komende jaren blijven nastreven.”

Start
Zeeman start per 1 december 2024 als Algemeen Directeur van AZ. De club geeft hem de ruimte om zijn werkzaamheden bij Team Visma | Lease a Bike naar wens en met succes af te ronden.