Terug naar overzicht

Jansen: 'Vizier op onszelf'

Laatste Nieuws

18.08.2023

ZAANSTAD- Daags na de zege op het Andorrese FC Santa Coloma in de UEFA Europa Conference League (2-0) schoof Pascal Jansen op het AFAS Trainingscomplex aan bij de pers om vooruit te blikken op het uitduel met RKC Waalwijk. Hij sprak over recente uitslagen tegen de Brabanders, de fitheid van zijn ploeg en trainer Henk Fraser. "Dan moeten we top zijn."

De laatste seizoenen heeft AZ het weleens lastig gehad tegen RKC. Afgelopen seizoen verspeelden de Alkmaarders in het Mandemakers Stadion een voorsprong en gingen zij uiteindelijk met 3-1 onderuit. “Afgelopen seizoen hebben we het thuis in dat opzicht redelijk rechtgezet", zei Jansen daarover. "Zondag is het een nieuwe wedstrijd en dan moeten we top zijn.”

Fraser
Na het vertrek van trainer Joseph Oosting naar FC Twente stelde RKC Henk Fraser aan als eindverantwoordelijke. Een trainer die Jansen in het verleden al vaker trof, met onder meer Sparta Rotterdam en FC Utrecht. “Hij heeft goed gepresteerd bij de clubs waar hij heeft gewerkt", aldus de coach van AZ. "Vervolgens is hij bij Utrecht op een iets minder prettige manier vertrokken. Dat is iets wat helaas vaker voorkomt bij trainers en spelers, maar ik ben blij dat hij weer een mooie klus te pakken heeft.”

RKC
"Hij brengt wel bepaalde karakteristieke eigenschappen met zich mee die je terugziet in zijn teams", vulde Jansen aan. "Ook in de voorgaande seizoenen hebben we elkaar getroffen en dat neem je natuurlijk mee. Nu hebben we ons goed voorbereid op RKC. Vanuit de voorbereiding op het seizoen en de afgelopen wedstrijd van hun tegen sc Heerenveen, alleen dan gaat het vizier voornamelijk op onszelf.”

Fitheid
Vorig seizoen was Jesper Karlsson nog trefzeker in Waalwijk. Deze editie komt voor de Zweed waarschijnlijk te vroeg, hij keerde uit Andorra terug met lichte hamstringklachten. Dat zorgde ervoor dat hij de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (5-1) en de return tegen Santa Coloma aan zich voorbij moest laten gaan. Jansen: “Hij heeft de geruststelling gehad van de arts dat er niet veel aan de hand is. Hij gaat nu weer verantwoord in training en vrijdag heeft hij dat binnen gedaan.”

Van Bommel
Een andere speler in de ziekenboeg is Myron van Brederode. De vleugelaanvaller liep met een brace en die is er nu af. Zijn vervanger, aanwinst Ruben van Bommel, doet het tot dusver aardig. “Hij heeft twee goede wedstrijden achter de rug", beaamde de trainer. "Het komt natuurlijk niet alleen op die twee partijen aan. Het gewenningsproces verloopt voorspoedig. Ik heb Ruben leren kennen als een speler die zijn lichaam erg serieus neemt en hij verzorgt zichzelf erg goed. Zowel fysiek als mentaal. Natuurlijk is het hier anders dan bij MVV, maar de aanpassing verloopt op die manier prettig.

Live
RKC Waalwijk - AZ begint zondag om 16:45 uur en is live te zien bij ESPN. Ook is het duel live te beluisteren met AZ Radio en mis je niets met de social media-kanalen van de club, zoals Instagram, Facebook en Twitter.