Terug naar overzicht

Jansen: 'Voegt iets extra's toe'

Laatste Nieuws

09.08.2023

ZAANSTAD- AZ neemt het donderdag op tegen FC Santa Coloma in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Pascal Jansen geeft een update over de spelers die meegaan en blikt vooruit op de tegenstander. "Maakt ons als team interessanter."

In de oefenwedstrijd tegen Bologna FC maakte Jens Odgaard zijn terugkeer op het veld. De aanvaller reist ook mee naar Andorra. "Hij zit er weer bij", bevestigt Jansen. "Het halfuur tegen Bologna ging goed. Jens is weer inzetbaar."

Terug
Maxim Dekker keert eveneens terug bij de selectie. "Het gaat de goede kant op met Maxim. Hij heeft wat meer specifieke trainingen nodig. Daarom heeft hij vandaag ook bij Jong een deel van de training meegedaan. Hij is wel weer inzetbaar en reist ook mee naar Andorra." Myron van Brederode en Tiago Dantas reizen daarentegen niet af naar Andorra. "Myron heeft gisteren op de training een tik opgelopen. Er zit nu gips omheen. Maandag wordt hij opnieuw beoordeeld, maar momenteel is hij niet inzetbaar. Tiago heeft ietwat gereageerd op de wedstrijd tegen Bologna en blijft uit voorzorg in Nederland. Hij is zondag hoogstwaarschijnlijk wel weer inzetbaar."

Portugezen
Over Dantas en de andere Portugese aanwinst Alexandre Penetra is Jansen zeer te spreken. "Beide Portugezen integreren goed. Het zijn kwalitatief goede spelers. De match is zichtbaar. Voor beide is het een hele bewuste keuze geweest naar AZ te komen. Ze hadden zich van tevoren goed verdiept in de club en manier van spelen van ons."

Bazoer
Eén van de winnaars van de voorbereiding is toch wel Riechedly Bazoer, die in de voorbereiding veelal als centrale verdediger te zien was. "Hij heeft een wat moeizamer jaar gehad", blikt Jansen terug op het vorige seizoen. "Nu na de zomervoorbereiding is er het een en ander veranderd. Ook het perspectief voor Riechedly. Hij voegt iets extra's toe, geeft een andere dimensie aan onze opbouw. Daarmee maakt hij ons als team interessanter. Hij doet het hartstikke goed en hij krijgt nu zijn kansen die hij moet pakken."

Andorra
FC Santa Coloma wordt niet onderschat door Jansen en zijn staf, zo maakt de trainer duidelijk. "We bereiden ons niet anders voor op FC Santa Coloma dan op de wedstrijden tegen bijvoorbeeld West Ham of Lazio. De nadruk hebben we gelegd op hoe we het altijd doen. Onze eerste prioriteit is de groepsfase te bereiken. FC Santa Coloma is de eerste horde die we moeten nemen om die doelstelling te bereiken."