Terug naar overzicht

Veranderingen in het seizoen 2023-2024

Laatste Nieuws

12.08.2023

ALKMAAR- AZ begint zondag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Het is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in Alkmaar. Hierbij een update over een aantal onderwerpen en de huidige status van bepaalde zaken rondom het AFAS Stadion.

Met meer dan 11.850 seizoenkaarthouders kan AZ ook aankomend seizoen weer rekenen op de support van vele trouwe fans. Om van het AFAS Stadion voor iedereen een prettige en veilige omgeving te maken, heeft de club een aantal maatregelen getroffen. Hierbij een update met actuele onderwerpen waarvan het goed is dat supporters hiervan op de hoogte zijn.

Minuut stilte
Voorafgaand aan de wedstijd wordt een minuut stilte in acht genomen. Dit ter nagedachtenis aan Dick Ranzijn. Ranzijn overleed op 12 juni op tachtigjarige leeftijd. Ranzijn was bestuurder bij Stichting AZ Alkmaar. Met zijn bedrijf Rodi Media was hij tevens partner van AZ en was hij bovenal hartstochtelijk supporter van de club. Bovendien was Ranzijn ook al bestuurslid in de jaren tachtig.

Omloop
Het laatste verkooppunt van de omloop zal zondag voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles openen. AZ is nog in afwachting van de plaatsing van de verhoging van de keerwanden voor de volgende fase van de stadionomloop. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds getroffen. Zodra er meer nieuws is rondom de omloop, zal de club dit melden. 

Wifi
Het wifinetwerk in het AFAS Stadion heeft afgelopen zomer een upgrade gehad. Partner hallo, heeft een state-of-the-art wifinetwerk geïmplementeerd om te voorzien in de behoeften van de moderne, digitale voetbalfan. In de oefenwedstrijd tegen Bologna FC was dit voor het eerst te gebruiken. AZ hoopt zo te kunnen voorzien in de verbetering van de fanbeleving in het AFAS Stadion. 

Uitvak
AZ heeft in de zomer een aantal veranderingen doorgevoerd aan het uitvak. Zo is de zijkant van het uitvak dichtgemaakt. Het is niet meer mogelijk door de plexiwand heen te kijken. Ook zijn er netten geplaatst. AZ hoopt zo voor meer comfort te zorgen richting de eigen supporters in de aangrenzende vakken J en M. 

Regels KNVB
De KNVB introduceerde vorig seizoen de regel dat bij het gooien van voorwerpen richting het veld de wedstrijd werd stilgelegd. Bij een tweede keer werd de wedstrijd gestaakt en op een ander moment zonder publiek uitgespeeld. Met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt de wedstrijd niet meer definitief gestaakt mits de dader direct gepakt wordt en er geen sprake is van letsel. AZ zal bij het gooien van voorwerpen direct op zoek gaan naar de dader en hij of zij kan vervolgens rekenen op een forse boete en een stadionverbod.

Netten
AZ is vorig seizoen door de UEFA aangesproken en gesanctioneerd voor diverse zaken. Een forse straf hangt boven het hoofd indien er een nieuw vergrijp plaatsvindt. AZ zou dan een Europees thuisduel zonder publiek moeten afwerken. Omdat het gooien van voorwerpen herhaaldelijk terugkomt, neemt AZ het zekere voor het onzekere en zullen in elk geval bij Europese thuiswedstrijden netten worden geplaatst voor een deel van de Van der Ben-tribune. AZ verzoekt fans om de club op een positieve manier te ondersteunen.

Bivakmutsen
In het seizoen 2023-2024 is er sprake van een verbod op bivakmutsen en andere gezichtsbedekkende materialen in het AFAS Stadion. AZ is ervan overtuigd dat mensen die met dit kledingstuk het stadion binnenkomen of tussentijds opzetten, met de foute intenties het stadion bezoeken. AZ behoudt zich het recht voor om deze personen de toegang te ontzeggen of uit het stadion te verwijderen, met een stadionverbod tot gevolg. Het AFAS Stadion dient een prettig en veilig thuis te zijn voor de vele duizenden goedwillende supporters. 

Kaartverkoop
AZ hoopt er samen met zijn fans een prachtig voetbaljaar van te kunnen maken. Voor alle Eredivisie-thuiswedstrijden tot aan de winterstop is het inmiddels mogelijk kaarten te bestellen. Bestel jouw tickets via deze link!