AZ Jeugd: Onder 13 op titelkoers

03.12.2023

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding had dit weekend opnieuw een vol programma. Op een koude zaterdagmiddag zette de Onder 13 een grote stap richting het kampioenschap door concurrent Feyenoord te verslaan en de koppositie in te nemen. Op de andere velden pakte de Onder 16 opnieuw drie punten, boekte de Onder 12 een ruime zege en moest zowel De Onder 18 als de Onder 14 genoegen nemen met een gelijkspel in Rotterdam.

Sparta Rotterdam - AZ Onder 18 1-1 (0-1)
AZ Onder 18 speelde op bezoek bij Sparta Rotterdam gelijk. De koploper kwam nog op voorsprong, maar bleef uiteindelijk in balans met de tegenstander: 1-1. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

AZ Onder 17 - PEC Zwolle 1-5 (0-3)
Het was een lastige zaterdagmiddag voor AZ Onder 17. Het duel met PEC Zwolle eindigde in 1-5 voor de ploeg uit Overijssel.

De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong. In de vijfde minuut werd een harde voorzet binnengelopen: 0-1. Op een aantal standaardsituaties na was het vervolgens vooral AZ die de kansen creëerde. Zo kreeg Thom Steenbergen een grote kans, maar werd zijn schot geblokt door een PEC-verdediger.

Even later werd een goede vrije trap van Melle Roede door de keeper uit de bovenhoek getikt en ook een schot uit de tweede lijn van Elias Hazir wist het doel niet te vinden.

Aan de andere kant van het veld was het wel raak. De uitspelende ploeg kwam namelijk op 0-2 via een strafschop, na een overtreding in het zestienmetergebied. Vlak voor de pauze kwam PEC ook op 0-3. Dit was tevens de stand bij rust.

Ook in de tweede helft lukte het AZ maar nauwelijks om door de Zwolse muur te breken. Via Roede kwam na 73 minuten spelen toch eindelijk de Alkmaarse treffer. De buitenspeler nam de bal in het zestienmetergebied knap op de volley om zo de 1-3 binnen te schieten.

Ondanks kansen van AZ via invaller Tycho de Wit en een fraaie lobje op de lat van zijn broer Hessel de Wit, bleef de aansluitingstreffer uit. De Alkmaarders eindigde met tien man na een rode kaart van Saviola Saffoe en de thuisploeg incasseerde nog twee doelpunten. Eindstand: 1-5.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Iain de Jongh, Finn Larooi (46. Jaden Walden), Saviola Saffoe; Mees Adrichem (70. Sieb Jongens), Elias Hazir, Julian van Rijsdam (79. Nigel Fraenk); Melle Roede, Thom Steenbergen (23. Tycho de Wit), Hessel de Wit.

Scoreverloop: 5. PEC Zwolle 0-1, 33. PEC Zwolle 0-2, 36. PEC Zwolle 0-3, 73. Roede 1-3, 82. PEC Zwolle 1-4, 90. PEC Zwolle 1-5.

AZ Onder 16 - PEC Zwolle 1-0 (1-0)
Winterkampioen AZ Onder 16 boekte een overwinning op PEC Zwolle. Op eigen veld was een vroege goal van Rayan Zekri voldoende voor de overwinning: 1-0.

De thuisploeg kwam in de vijfde minuut al op voorsprong. Zekri kwam na een steekpass vanaf het middenveld vrij voor doel. De vleugelaanvaller bleef koelbloedig en opende de score: 1-0. Kort daarna kreeg Derryl Hupsel een aardige kans om de marge te verdubbelen. Hij schoot van randje zestien hard over.

De Zwollenaren toonden zich in de 24e minuut gevaarlijk voor het AZ-doel. Kai ter Beek moest in actie komen om een tegengoal te voorkomen.

Na de pauze hield AZ controle over de wedstrijd, zonder tot echt grote kansen te komen. PEC werd in de 72e minuut plots even gevaarlijk, maar Ter Beek kon opnieuw redden. In de slotfase zocht AZ nadrukkelijk naar de beslissende goal. Zo kwam Zekri vrij voor doel, maar schoot hij op de keeper. Een inzet van Latrell Aken ging vervolgens voorlangs, waarna ook Zekri in blessuretijd weer gevaarlijk was. De vleugelaanvaller schoot tegen de keeper en de rebound van Timme Elffers ging naast.

AZ – dat dinsdag al na najaarstitel won – kwam zelf niet meer in de problemen en had aan één goal genoeg voor de overwinning.

Opstelling AZ: Kai ter Beek; Calvin Carrilho, Giovanni Dobbe (53. Latrell Aken), Luca Scorsolini, Damian Dickhaut; Yordi van der Velde, Massimiliano Frassino (53.Timme Elffers), Eliav Adjedj (64. Jayden Hart Perez); Rayan Zekri, Gijs Groot (53. Fadil Alimi) (64. Quincy Lede), Derryl Hupsel.

Scoreverloop: 5. Zekri 1-0

Feyenoord - AZ Onder 15 3-0 (2-0)
AZ Onder 15 ging op bezoek bij Feyenoord onderuit. De Rotterdamse thuisploeg kwam in het eerste bedrijf al op een 2-0 voorsprong en maakte kort na rust ook een derde goal: 3-0.

Op Sportpark Varkenoord viel de eerste treffer in de 21e minuut. Voor AZ was dat een ongelukkige, want de bal ging via het lichaam van Nuur Mahamed Ahmed in het eigen doel. Op slag van rust werd de marge verdubbeld toen Feyenoord ook zijn tweede maakte.

Kort na de pauze werd de wedstrijd beslist, want in de 45e minuut werd het 3-0 voor Feyenoord. AZ probeerde in het restant van de tweede helft nog dichterbij te komen, maar was daarin niet succesvol.

Opstelling AZ: Quenten Attigah (41. Jaycen Duijcker); Job Tiebie (51. Christian Goring), Amani Imhangbe, Aebe Morel, Lars Boer; Milo Kadyla (51. Dex Klaverdijk), Cas Klop, Cas Jongeneelen; Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (62. Taecke van Dam van Isselt).

Scoreverloop: 21. Mahamed Ahmed 1-0 (e.d.), 35. Feyenoord 2-0, 45. Feyenoord 3-0.

Sparta Rotterdam - AZ Onder 14 1-1 (1-1)
Net als AZ Onder 18 speelde ook de Onder 14 tegen Sparta Rotterdam. Trainer Juryan Zandvliet zag zijn team in Rotterdam met 1-1 gelijk spelen.

In de havenstad kwamen de Alkmaarders op slag van rust aan de leiding. Na een voorzet vanaf de rechterflank schoot Anton Agafonov de openingstreffer tegen de touwen.

AZ wist die voorsprong tot halverwege de tweede helft vast te houden, maar in de 54e minuut kwam Sparta langszij. In het restant kwam AZ nog meermaals in de buurt van een tweede treffer, maar die bleef uiteindelijk uit. Zo eindigde de wedstrijd in een remise.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Jesse van Ruler (36. Christian Simunovic), Henk Schuit, Joey Plat, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (65. Jim Jansen); Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji (36. Jessey Jay van der Mije), Senna van Elst; Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Anton Agafonov (65. Jeano Vos).

Scoreverloop: 35. Agafonov 0-1, 54. Sparta Rotterdam 1-1.

AZ Onder 13 - Feyenoord 1-0 (0-0)
AZ Onder 13 boekte zaterdag een belangrijke overwinning op Feyenoord. De kraker - met de koppositie als inzet - leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut maakte Dylan Nsemi namens AZ de winnende goal: 1-0.

De wedstrijd kende een gelijk opgaande openingsfase waarin beide teams tot kleine kansjes kwamen. Na een kwartier was AZ'er Dinar Ait Errami gevaarlijk. Met een schot van dichtbij stuitte hij op de Feyenoord-doelman.

Vlak voor rust dienden de kansen zich aan voor de Alkmaarders. Zo kwam een voorzet van Musabe Iliyas Abdusalam aan bij Ait Errami die de bal vervolgens goed teruglegde op Hatim Elfargoussi. De middenvelder schoot rakelings over de goal. Dit betekende een 0-0 stand bij rust.

Vlak na de rust was AZ opnieuw dreigend. Twee vrije trappen leverde geen grote kans op, maar met een individuele actie zorgde Musie Mesfun even later wel voor gevaar. Zijn schot verdween in de handen van de keeper.

Aan de andere kant had AZ-doelman Jason Has een fantastische redding in huis. De goalie redde op een schot van dichtbij en hield de score daarmee op 0-0.

In de laatste minuut viel de winnende treffer. Een vrije trap van Ait Errami werd bij de tweede paal knap binnengekopt door verdediger Nsemi, die hoog boven iedereen uittorende: 1-0.

Door de overwinning op Feyenoord - voor het duel nog koploper - neemt AZ de eerste plaats over. Volgende week kan de ploeg op bezoek bij Ajax kampioen worden. De wedstrijd op De Toekomst begint dan om 13:00 uur.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 69. Nsemi 1-0.

AZ Onder 12 - NAC Breda 27-3 | Twin Games
AZ Onder 12 had geen kind aan NAC Breda. De ploeg van trainers Tim Appel en Ivar de Boer was in een Twin Games-duel met 27-3 te sterk voor de Brabanders.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

sc Heerenveen - AZ Onder 11 0-7 | Twin Games
FC Volendam - AZ Onder 11 1-22 & 0-7 | Twin Games
AZ Onder 11 is als winnaar uit een drieluik gekomen. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly boekte over verschillende spelvormen Twin Games-zeges op sc Heerenveen en FC Volendam. De Friezen werden met 0-7 verslagen, waarna tegen de Volendammers een grote uitslag werd neergezet: 1-22. De Oranjehemden was daarna opnieuw de tegenstander in een vorm met grotere teams. Ook daar werd gewonnen: 0-7.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.