Terug naar overzicht

Jansen: 'Owusu-Oduro op doel'

Laatste Nieuws

19.12.2023

ALKMAAR- In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar neemt AZ het in de TOTO KNVB Beker op tegen HHC Hardenberg. Dit bekerduel wordt woensdagavond om 20:00 uur in Hardenberg afgetrapt. In het AFAS Stadion blikte Pascal Jansen vooruit en gaf de trainer een vervelende blessure-update.

"We moesten maandag wel even wat scherven bijeen rapen", vertelt Jansen over de nederlaag tegen PSV, die hard binnenkwam. "Maar ongeacht tegen wie we spelen, we moeten er morgen weer klaar voor zijn."

Verhulst
In die wedstrijd tegen PSV ontbrak Rome-Jayden Owusu-Oduro met een blessure en stond Hobie Verhulst op doel. Verhulst maakte zijn eerste minuten van het seizoen, maar raakte wel geblesseerd. "Heel vervelend", vertelt Jansen. "Bij het moment van de penalty heeft hij zijn knie overstrekt, waardoor er nu een probleem is met zijn meniscus. Hij heeft de wedstrijd nog wel volgemaakt. Morgen wordt hij geopereerd. Ik heb me laten vertellen dat het herstel zes tot acht weken zal duren."

Inzetbaar
Achter de inzetbaarheid van David Møller Wolfe staat ook nog een vraagteken. "Hij is niet helemaal fris uit de wedstrijd gekomen", gaat Jansen verder. "Morgen zal moeten blijken of hij fit genoeg is." Owusu-Oduro is dat daarentegen wel weer en zal tegen HHC op doel staan, zo verklapte de trainer één basisspeler. "Zijn herstel gaat de goede kant op en hij verdedigt woensdag ons doel."

De Wit en Lahdo
Ook met Mees de Wit en Mayckel Lahdo gaat het de goede kant op en bij beide is er goede hoop dat ze fit mee op trainingskamp gaan. Eerstgenoemde trainde dinsdag alweer zonder beperkingen met de groep. 

Keepers
Tristan Kuijsten en Kiyani Zeggen maakten tegen PSV voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van AZ 1. Jansen: "Dat zijn twee zeer talentvolle jongens uit de AZ Jeugdopleiding die nu aansluiten. Ze gaan beide ook mee op trainingskamp." Kuijsten maakte onlangs bij de beloften zijn profdebuut tegen FC Den Bosch. "Dat heeft hij goed gedaan. Hij doet het ook harstikke goed bij ons op de training. Vanochtend straalde hij van oor tot oor toen ik hem vertelde dat hij meegaat op trainingskamp. Het kan voor hem op dit moment niet op."

Kuijsten en Zeggen debuteerden tegen PSV in de wedstrijdselectie van AZ 1.

HHC
Voor AZ begint het bekeravontuur tegen HHC, maar voor de amateurploeg uit de Tweede Divisie is het al langer bezig. In de eerste ronde schakelden ze knap Heracles Almelo uit. "Het is een tegenstander die niks te verliezen heeft en na de zege op Heracles deze wedstrijd met veel vertrouwen zal aanvliegen. Voor ons is het zaak deze bekerronde door te komen. Daar gaan we morgen alles voor geven."

Transferperiode
Jansen ging ook nog kort in op de aankomende transferperiode. "Komende week ga ik de selectie weer doorlichten met Max Huiberts. Voor ons is het belangrijk dat we een team behouden dat competitief genoeg is om onze doelen te bereiken. Als de bekende zak met geld komt wordt er misschien anders gesproken, maar het is zeker de intentie om onze selectie intact te houden. We kijken altijd eerst naar wat het beste is voor AZ en vervolgens naar wat het beste is voor de spelers."