Terug naar overzicht

Jong AZ wil vorm herpakken tegen FC Den Bosch

Laatste Nieuws

10.12.2023

ZAANSTAD- Na twee opeenvolgende nederlagen hoopt Jong AZ zich maandag te herpakken. De formatie van trainer Jan Sierksma speelt dan in eigen huis tegen FC Den Bosch. De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur en is ook live te zien op het open kanaal van ESPN.

Op vrijdag 1 december ging Jong AZ onderuit bij MVV Maastricht. In het verre zuiden kwamen de Limburgers op een 0-2 voorsprong, maar kregen de Alkmaarse beloften veel kansen om terug in de wedstrijd te komen. Die werden niet verzilverd, waardoor MVV in de slotfase kon uitlopen naar 0-4. 

 

Weergaloos
Een paar dagen later laste de technische staf een oefenduel in. Dit onder meer om een wedstrijdvrije week in te vullen. Het Belgische Lommel SK reisde af naar het AFAS Trainingscomplex en werd met 1-0 verslagen. Een weergaloze goal van Mexx Meerdink - waar een pass met buitenkant voet van Jayden Addai aan vooraf ging - zorgde voor de beslissing. 

Owusu-Oduro
Doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro verlengde vrijdag zijn aflopende contract tot medio 2028. De negentienjarige UEFA Youth League-winnaar werd begin dit seizoen overgeheveld naar de Alkmaarse hoofdmacht, maar maakt zijn speelminuten bij Jong AZ. Hij kwam al 24 keer in actie voor de beloften. 

Doelpuntrijk
FC Den Bosch maakt een moeizaam seizoen door. The Blue White Dragons staat voorlaatste en won pas drie wedstrijden, waarvan de laatste op 29 september. Toen werd FC Groningen met 0-3 verslagen. Verder speelde de ploeg van de Poolse trainer Tomasz Kaczmarek tweemaal gelijk en werd twaalf keer verloren. Vorige week pakte Den Bosch in een doelpuntrijke wedstrijd een punt tegen Jong Ajax. In eigen huis werd het 3-3. 

Roggeveen
Joey Roggeveen heeft een verleden bij AZ. De sluitpost speelde van 2012 tot 2016 in de AZ Jeugdopleiding en schopte het tot de beloftenploeg. Bij AZ maakte de Surinaams international zijn entree in het betaald voetbal. Later kwam hij uit voor SC Telstar, FC Volendam en Jong Ajax. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar Den Bosch. 

Dubbelslag Kewal
Van de twaalf eerdere ontmoetingen wonnen Jong AZ en Den Bosch er beiden vier. Ook bleef het evenzoveel keer gelijk. De laatste wedstrijd in Zaanstad won Jong AZ met 3-1. Toen was Ricuenio Kewal tweemaal trefzeker. De derde was een eigen goal van Den Bosch-aanvaller Joey Konings. 


Arbiter
Robin Vereijken heeft maandag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt geassisteerd door Frans Ozinga en Laurens Maas. Preston Henshuijs is de vierde official. 

Live
Jong AZ - FC Den Bosch is te volgen via AZ's X-kanaal en live te zien op het open kanaal van ESPN.

Cambuur en ADO 
Vrijdag reist Jong AZ af naar Leeuwarden voor een krachtmeting met SC Cambuur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 23 december. Om 14:00 uur is ADO Den Haag dan de opponent. Dat is ook Jong AZ's laatste duel voor de winterstop. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong Ajax - Jong FC Utrecht
Jong AZ - FC Den Bosch

Vrijdag:
ADO Den Haag - NAC Breda
SC Cambuur - Jong AZ
FC Den Bosch - De Graafschap
FC Emmen - Roda JC
Jong FC Utrecht - FC Eindhoven
Jong PSV - Jong Ajax
MVV Maastricht - FC Groningen
SC Telstar - FC Dordrecht
TOP Oss - VVV-Venlo
Willem II - Helmond Sport