AZ Jeugd: vier oefenzeges op PEC

08.07.2023

ZAANSTAD- Vijf AZ Jeugd-teams namen het zaterdag in een oefenduel op tegen PEC Zwolle. Vier daarvan wisten een overwinning in de wacht te slepen. Het weekendprogramma was voor de meeste teams de laatste voor de zomerstop. Alleen de twee jongste teams spelen midweeks nog een extra oefenwedstrijd.

AZ Onder 16 - PEC Zwolle 3-5
Een magere eerste helft lag ten grondslag aan een nederlaag van AZ Onder 16. De ploeg van Nick van der Velden stond aanvankelijk niet goed genoeg in zijn organisatie en gaf daarmee veel ruimtes weg. PEC Zwolle wist daarvan te profiteren. Na rust werd AZ dominanter en creëerde het veel kansen, maar kwam het niet verder dan 3-5.

AZ Onder 15 - PEC Zwolle 4-0
AZ Onder 15 wist wel te winnen van PEC. Het team van Sander Veraart was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en drukte dat ook uit in de score: 4-0.

AZ Onder 13 - PEC Zwolle 9-1
Het AZ Onder 13 van trainer Dico Blei had geen kind aan de Zwollenaren. De thuisploeg zette het duel al snel naar zijn hand en scoorde uiteindelijk liefst negen keer: 9-1.

AZ Onder 12 - PEC Zwolle 27-8 | Twin Games
AZ Onder 12 boekte opnieuw een grote oefenzege. De formatie van Tim Appel en Ivar de Boer was op het AFAS Trainingscomplex met 27-8 te sterk voor PEC Zwolle.

PEC Zwolle - AZ Onder 11 0-30 | Twin Games
Voor AZ Onder 11 stond een duel buiten de deur op het programma. De ploeg van Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly reisde af naar Overijssel en haalde daar flink uit tegen PEC Zwolle. Het Twin Games-duel werd liefst 0-30.