Terug naar overzicht

AZ tegen Boca Juniors om Intercontinental Cup

Laatste Nieuws

17.07.2023

ZAANSTAD- AZ weet zijn tegenstander in de strijd om de Intercontinental Cup: Boca Juniors. De Argentijnse grootmacht schreef in de nacht van zondag op maandag de jeugdvariant van de Copa Libertadores – de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Youth League – op zijn naam. In de finale werd Independiente del Valle met 2-0 verslagen.

De Finalissima tussen de winnaars van de Youth League en U20 Copa Libertadores wordt sinds vorig seizoen door de UEFA en CONMEBOL georganiseerd. De eerste editie werd gewonnen door SL Benfica, dat in Montevideo met 1-0 won van het Uruguayaanse CA Peñarol.

Clubhistorie
AZ won op 24 april voor het eerst in de clubhistorie het Onder 19-equivalent van de Champions League. In de finale werd het Kroatische Hajduk Split met 5-0 aan de kant gezet. Eerder was AZ ook te sterk voor grootmachten als FC Barcelona (0-3), Real Madrid (4-0) en Sporting CP (2-2, winst na strafschoppen). 


Locatie en speeldata
De definitieve locatie en speeldatum zijn nog niet vastgesteld. Daarover volgt binnenkort meer informatie. Wel is al duidelijk dat de wedstrijd om de wereldbeker begin september in Argentinië wordt afgewerkt.