AZ verslaat Southampton

04.11.2023

SOUTHAMPTON- Ook na de zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding is AZ nog altijd ongeslagen. In Engeland werd Southampton FC met 0-1 verslagen dankzij een doelpunt van Mayckel Lahdo.

Bij AZ maakten Alexandre Penetra en Tiago Dantas voor het eerst deel uit van een wedstrijdselectie van AZ. Beide Portugesen kwamen verleden week over naar Alkmaar.

Tam

De openingsfase van de wedstrijd was tam te noemen. Behalve een opstootje na een harde tackle van Jack Stephens op Vangelis Pavlidis gebeurde er weinig. Na iets meer dan een kwartier spelen veroverden de Engelsen de bal van Mees de Wit, maar Mathew Ryan was alert en hield zijn doel schoon. Kort daarop volgde het eerste wapenfeit van de Alkmaarders. Een schot van Jesper Karlsson werd echter gestopt door Gavin Bazanu. Behalve enkele losse flodders van Southampton gebeurde er niet veel en dus gingen we zonder doelpunten rusten.

Corner

Pascal Jansen wisselde driemaal in de rust. Mayckel Lahdo, Myron van Brederode en Dani de Wit betraden het veld. Nadat Southampton vlak na rust een grote kans had gekregen uit een corner bleef het spel op en neer gaan, waarbij Southampton wel het betere van het spel had. Tot echt gevaarlijke kansen leidde dat echter niet. In de 60e minuut betraden Alexandre Penetra en Tiago Dantas het veld. Zij maakten hun eerste minuten in het shirt van AZ.

Openingsgoal

Na 63 minuten spelen vond Lahdo dat de brilstand wel lang genoeg op het scorebord had gestaan. De invaller schoot hard binnen na een voorzet van Mees de Wit en zette AZ op voorsprong. Kort daarop maakte Lahdo bijna zijn tweede na een schitterende aanval, maar dit keer mikte de aanvaller naast.

Ryan

In de 72e minuut hield Mathew Ryan AZ op de been. De doelman redde knap en kort daarop volgde een scrimmage voor het doel van AZ, maar de Alkmaarders ontsnapten. Uiteindelijk was het Hatzidiakos die al liggend op de grond de bal wegwerkte. Kort daarna mochten Alexandre Penetra en Tiago Dantas hun eerste minuten als AZ'er maken. Gescoord werd er echter niet meer.