Terug naar overzicht

AZ Voetbalschool Toernooi: spelplezier, ontwikkeling en goed voetbal

Laatste Nieuws

05.11.2023

ZAANSTAD- Het Voetbalschool in de Regio Toernooi was een dag vol plezier, strijd en goed voetbal. Vijf verschillende regio's namen het tegen elkaar op om uiteindelijk de beste van de dag te zijn. Met scouts langs de lijn, trotse ouders op de tribune en fanatieke trainers in de dugouts was dit voor de spelers een bijzondere en leuke dag.

Ook deze editie speelden de regio's Alkmaar, Haarlem, West-Friesland, Zaanstreek en Amsterdam weer om de prijzen. Zij verzamelden zich op het AFAS Trainingscomplex voor onderlinge wedstrijden. Aan het einde van het toernooi werd het zilverwerk uitgereikt door AZ 1-spelers Ernst Poku, Rome-Jayden Owusu-Oduro en Wouter Goes.

Voortraject
De AZ Voetbalschool in de Regio is het voortraject van de AZ Jeugdopleiding. Veel kinderen krijgen hierin de kans zich verder te ontwikkelen als voetballer, zonder dat zij uit hun eigen leefomgeving worden gehaald en vele uren kwijt zijn aan reizen. Zij blijven lid van hun eigen club, maar trainen iedere zondag onder de hoede van AZ-trainers en kunnen zich zo gegarandeerd een jaar lang op hoog niveau ontwikkelen.

Ontwikkeling voorop
Ondanks dat de talenten wekelijks de ogen van AZ-scouts op zich hebben gericht, geeft de Voetbalschool in de Regio, en daarbij ook dit toernooi, hen de mogelijkheid om lekker vrij te voetballen in een bekende omgeving zonder de bijkomende druk. ''Wij willen een groot aantal getalenteerde voetballers de kans geven zich langer en vrij te ontwikkelen. Voor hen is dit naast een mooie tijd ook beter voor hun algehele ontwikkeling, zowel binnen als buiten de lijnen'', geeft AZ-trainer Dico Blei aan. 

Veel spelplezier
Tijdens het toernooi lieten de jeugdspelers zien over goed voetballende kwaliteiten te beschikken en er ook vooral veel plezier in te hebben. Vrolijke gezichten, spontane vreugde en sportief gedrag naar de tegenstanders. Om nu ook samen met hun teamgenoten wedstrijden te mogen spelen was voor de spelers een bijzonder leuke ervaring. ''Het is mooi dat de jongens die elke zondag met de beste uit de regio trainen, nu ook met deze groep wedstrijden konden spelen. Op dit toernooi heb ik opnieuw genoten van spelers die met lef en passie op het veld staan. Dit resulteerde in mooie acties, goals en assists'', aldus AZ-trainer Ivar de Boer. 


Winnaar van het toernooi
Na een spannende groepsfase waarin de verschillende regio's erg aan elkaar gewaagd waren, wisten de regio's Amsterdam en Zaanstreek de finale te behalen. In een duel met veel strijd, kwam regio Zaanstreek uiteindelijk als winnaar uit de bus en mochten zij zich de kampioen van het toernooi noemen.


Hooghoudbokaal

Net als in de vorige editie, was er ook dit jaar de hooghoudcompetitie. Hierbij is het de bedoeling dat een speler de bal zo lang mogelijk in de lucht houdt, zonder dat de bal de grond raakt. Elke regio had één deelnemende speler. Joep Turnhout was de winnaar van de dag. Hij wist de bal maar liefst 1398 keer hoog te houden en verbrak hiermee het record van 425 keer.


Foto's: AZ Media / Maxime Ledentu