Terug naar overzicht

De genomineerden | Unibet Goal van de Maand oktober

Laatste Nieuws

02.11.2023

ALKMAAR- In de maand oktober werden er weer een paar prachtige en belangrijke doelpunten gemaakt. Wij selecteerden de vijf mooiste die kans maken op de Unibet Goal van de Maand-bokaal. Stem via deze link op jouw favoriet en maak kans op mooie prijzen!

Romaissa Boukakar (PSV Vrouwen - AZ Vrouwen)
Op bezoek in Eindhoven beleefden de AZ Vrouwen een zware middag, maar de goal van Romaissa Boukakar was er eentje om niet te vergeten. De aanvalster ontving de bal op de middenlijn, dribbelde wat naar voren en zag vervolgens de keepster van PSV te ver voor haar doel staan. Van een enorme afstand schoot ze prachtig raak en nam ze de eretreffer voor haar rekening. 

Yoël van den Ban (AZ Onder 19 - Klaipeda FM)
AZ's eerste UEFA Youth League-wedstrijd van het seizoen werd er een voor de geschiedenisboeken. Tegen Klaipeda FM won de ploeg van Michael van Zijtveld met liefst 12-0. Yoël van den Ban tekende op schitterende wijze voor de tussentijdse 5-0. Met de hak verschalkte hij in de korte hoek de Litouwse doelman. 

Julian Oerip (AZ Onder 19 - Klaipeda FM)
Een slotakkoord waar je u tegen zegt. Dat ging zeker op voor deze heerlijke uithaal van Julian Oerip. De middenvelder kreeg de bal in zijn voeten gespeeld en haalde van afstand prachtig uit in de rechterbovenhoek. Die goal betekende dat AZ nu de hoogste zege in de Youth League ooit achter zijn naam heeft staan. 

Vangelis Pavlidis (Ajax - AZ)
De beste manier om 450 jaar Alkmaar Ontzet te vieren? Met een zege in Amsterdam op Ajax. Daarvoor gaf Vangelis Pavlidis op 8 oktober het startschot. Jordy Clasie zag op rechts Mayckel Lahdo staan en speelde de bal op de Zweedse aanvaller. Met een slimme loopactie ontsnapte Pavlidis aan de aandacht van de Ajax-verdediging en roste hij de bal hard binnen uit een moeilijke hoek. AZ won uiteindelijk met 1-2. 

Ibrahim Sadiq (AZ - Aston Villa)
Tegen Aston Villa maakte Ibrahim Sadiq zijn basisdebuut voor AZ. Bij een 4-0 achterstand speelde invaller Bruno Martins Indi een lange bal op Sadiq. De Ghanees controleerde de bal en schoot knap binnen in de verre hoek, net buiten het bereik van Emiliano Martinez. Het betekende zijn eerste goal voor de club. 

 

Stemmen
Welke goal krijgt jouw stem? Stem op jouw favoriet door hier te klikken!

Winnaars seizoen 2023-2024:
September | Floor Spaan (sc Heerenveen Vrouwen - AZ Vrouwen)
Augustus | Ruben van Bommel (AZ - FC Santa Coloma)