Terug naar overzicht

G-voetballers boeken eerste zege

Laatste Nieuws

20.11.2023

ALKMAAR- Het G-voetbalteam van AZ is begonnen aan het Bijzondere Eredivisie-seizoen. Op zondag 12 november speelde het team zijn eerste wedstrijden in Groningen. Het werd een mooie middag en ervaring voor de voetballers, waarbij het spelplezier centraal stond.

Sinds oktober heeft AZ een eigen G-voetbalteam, dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie. Dit is een competitie voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap. 

Competitie
Alle wedstrijden werden op zondag 12 november in Groningen gespeeld. Naast AZ waren ook FC Emmen, sc Heerenveen en uiteraard gastheer FC Groningen van de partij. AZ nam het als eerste op tegen sc Heerenveen. De voetballers lieten goed samenspel zien, maakten een aantal mooie doelpunten en achterin was keeper Jack een betrouwbare sluitpost. AZ won met 6-3 en dat betekende de eerste zege in de historie van het G-voetbalteam. 

 

Penalty's
In de wedstrijd daarna was FC Emmen de tegenstander. Na een 1-1 eindstand moesten er penalty's aan te pas komen. De stand werd niet echt bijgehouden, maar de voetballers hadden de grootste lol. Na elke raak geschoten penalty werd er weer uitbundig gejuicht. De dag werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Die werd helaas met 2-0 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de g-voetballers was het een unieke ervaring waarbij ook veel nieuwe vriendschappen werden gesloten. Het plezier stond centraal. De gezamenlijke groepsfoto met alle teams na afloop bevestigde dat beeld. 

 

Vervolg
Op zondag 3 december komt AZ opnieuw in actie in de Bijzondere Eredivisie. Dan is FC Emmen de gastheer en doen naast AZ en FC Emmen ook SC Cambuur en NAC Breda mee. Op 18 februari is AZ de thuisploeg en worden de teams op het AFAS Trainingscomplex ontvangen. 

Foto's: FC Groningen