Terug naar overzicht

Resultaten Europese tegenstanders (3)

Laatste Nieuws

14.11.2023

ALKMAAR- Waar Aston Villa opnieuw een thuisoverwinning boekte, speelde Legia Warschau doelpuntloos gelijk in de eigen competitie en leed Zrinjski Mostar een pijnlijke nederlaag. De resultaten van AZ's groepsopponenten in hun nationale competities volg je via AZ.nl

HŠK Zrinjski Mostar
Na een reeks van acht wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest, moest Zrinjski afgelopen weekend een zeer pijnlijke 3-0 nederlaag slikken. In de altijd verhitte Mostar Derby was FK Velež Mostar duidelijk te sterk. De thuisploeg was in de eerste helft op een 1-0 voorsprong gekomen en maakte daar in de tweede helft nog 3-0 van. Zrinjski beëindigde het duel met tien man en staat nu op de derde plek in de competitie.

Legia Warschau
In Polen nam oud-AZ'er John van den Brom het met Lech Poznań op tegen Legia Warschau. Daarbij eindigde het duel in een bloedeloze 0-0. In totaal werd er slechts drie keer op doel geschoten door beide ploegen in negentig minuten tijd. Met dat gelijkspel blijft Legia op de zesde plek in de Ekstraklasa

Aston Villa FC
Dat Aston Villa in eigen huis sterk is, heeft AZ onlangs nog mogen ervaren. De Engelsen verloren dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd en ook afgelopen weekend was dat tegen Fulham FC niet anders. Aston Villa kwam in de eerste helft al op een 2-0 voorsprong, waarna in de tweede helft die score nog werd uitgebreid. De uitploeg deed nog wel iets terug, maar het bleef bij 3-1 op Villa Park. Daarmee verstevigen The Villans de vijfde plek in de Premier League.