Resultaten Europese tegenstanders (4)

27.11.2023

ALKMAAR- HŠK Zrinjski behaalde een overtuigende overwinning, Legia Warschau speelde opnieuw gelijk en Aston Villa boekte een belangrijke overwinning in strijd om de vierde plek. Aanstaande donderdag wordt de groepsfase van de UEFA Europa Conference League hervat. De resultaten van AZ’’s groepopponenten in hun nationale competitie volg je via AZ.nl

HŠK Zrinjski
Zrinjski behaalde afgelopen zondag een overtuigende overwinning in de uitwedstrijd tegen NK GOŠK Gabela. Een succesvol benutte strafschop bracht Zrinjski op voorsprong. En een tweede doelpunt van de ploeg uit Mostar resulteerde in een 0-2 tussenstand bij rust. In de tweede helft breidde Zrinjski de voorsprong verder uit 0-5. Desondanks slaagde de thuisploeg erin om in de 85e minuut nog wat wat terug te doen, waardoor de eindstand op 1-5 kwam. Zrinjski staat momenteel tweede in de Premijer Liga. De regerend landskampioen heeft vier punten achterstand op de koploper.

Legia Warschau
In eigen huis stond Legia Warschau tegenover Warta Poznań. De bezoekers openden in de 7e minuut de score en voegde daar een tweede doelpunt aan toe, via een benutte penalty in de 40e minuut. Vlak voor rust slaagde de thuisploeg erin de stand te verkleinen tot 1-2, dankzij een benutte strafschop van de aanvoerder Josué Pesqueira. In de 60e minuut trok Legia Warschau de stand gelijk via Ernest Muçi: 2-2. Mede door het punt staat Legia nu zesde in de Ekstraklasa. Wel heeft de ploeg nog een wedstrijd in te halen.

Aston Villa
Aston Villa bracht afgelopen zondag een bezoek aan Tottenham Hotspor in Londen. In het Tottenham Hotspur Stadium werd gestreden om de vierde plek in de Premier League. De thuisploeg kwam in de 22e minuut tot de openingstreffer van de wedstrijd. In de extra tijd van de eerste helft trokken The Villans de stand gelijk via verdediger Pau Torres. Ollie Watkins zette Aston Villa in de 61e minuut op voorsprong. De spits is dit seizoen belangrijk voor de ploeg van Unai Emery met tot dusver zeven Premier League-doelpunten. Het was een zenuwslopend duel met talrijke kansen voor beide teams. Ondanks de dertien schoten op doel van beide zijden resulteerde dit niet in nog meer treffers. Villa nam de drie punten dan ook mee naar Birmingham en is nu terug te vinden op de vierde plaats.