Terug naar overzicht

Update: Van den Ban scoort tegen Zweden

Jeugdopleiding

17.11.2023

ZAANSTAD- Een aantal jeugdinternationals van AZ komt deze interlandbreak in actie. Tristan Kuijsten en Jeremiah Esajas werken met Oranje Onder 19 een EK-kwalificatiecyclus af. Zeven anderen spelen met Oranje Onder 18 een oefentweeluik tegen Zweden.

Donderdag

Oranje Onder 18 - Zweden 2-0
Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra, Enoch Mastoras, Kees Smit en Yoël van den Ban hadden donderdag een basisplaats bij Oranje Onder 18. Dat team boekte een 2-0 oefenzege op Zweden. Van den Ban nam de tweede treffer voor zijn rekening. Julian Oerip kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen.

 

Test caption

 

 

 

Woensdag

Luxemburg - Oranje Onder 19 0-2
Esajas begon in het EK-kwalificatieduel met Luxemburg in de basis. Op bezoek bij het gastland zorgden Isaac Babadi (PSV) in de 36e minuut voor de voorsprong. Hij werkte bij de tweede paal een voorzet van Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) tegen de touwen. Vlak voor rust zorgde Tygo Land (PSV) voor een tweede treffer. Hij schoot de bal van ruime afstand strak in de kruising. Esajas maakte de hele wedstrijd vol, doelman Kuijsten bleef op de bank. Later deze interlandbreak staan nog duels met Azerbeidzjan (18 november) en Bosnië en Herzegovina (21 november) op de rol.