Wie Wat Waar: Beukema, Vindahl en Rosheuvel

29.11.2023

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Sven Beukema, Peter Vindahl en Mikhail Rosheuvel.

Sam Beukema
Sam Beukema speelt sinds afgelopen zomer bij FC Bologna. Tot nu toe heeft de verdediger dertien wedstrijden gespeeld voor de Italiaanse club. Afgelopen weekend stond Beukema met zijn team in eigen stadion tegenover Torino FC. In de eerste helft slaagden beide teams er niet in te scoren, met slechts één schot op doel van de bezoekers. Beukema speelde een cruciale rol in de 56e minuut door een assist te geven, wat resulteerde in de openingstreffer van Giovanni Fabbian. In de extra tijd van de tweede helft scoorde Bologna het beslissende doelpunt, wat leidde tot een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Jesper Karlsson bekeek het duel overigens vanaf de tribune. Door de zege is Bologna de nummer zes van de Italiaanse Serie A.

Peter Vindahl
Peter Vindahl leidt momenteel met zijn club Sparta Praag de hoogste Tsjechische competitie. In de laatste drie wedstrijden in de nationale competitie heeft de doelman een clean sheet weten te behouden. Ook afgelopen zondag, in eigen stadion, wist Vindahl alle schoten op doel te stoppen van de tegenstander FC Zlín. In de start van de eerste helft behaalde de ploeg uit Praag een voorsprong van 1-0, gevolgd door een tweede doelpunt in de 40e minuut. Beide teams slaagden er in de tweede helft niet in om te scoren, wat resulteerde in een 2-0 overwinning voor Sparta Praag.

Mikhail Rosheuvel
Mikhail Rosheuvel nam het afgelopen vrijdag me zijn ploeg Erzurumspor FK op tegen Sakaryaspor in het New Sakarya Ataturk Stadium. Rosheuvel en zijn team kwamen in de uitwedstrijd in de 34e minuut op achterstand. Met deze stand gingen beide teams de rust in. Erzurumspor trok de stand gelijk, door te scoren in de 57e minuut van de tweede helft. Rosheuvel was in de 74e minuut belangrijk door de bezoekers op 1-2 te zetten. Ondanks zijn bijdrage eindigde de wedstrijd na 90 minuten in een 2-2 gelijkspel.