Terug naar overzicht

AZ Business brengt ondernemers uit de regio samen

Laatste Nieuws

24.10.2023

ALKMAAR- Dat de AZ Business-community een warm bad is, mag geen geheim meer heten. Al jaren komen daar ondernemers uit de regio samen om vanuit ondernemingsgeest en gemeenschappelijke passie voor de club samen stappen te maken. Zo ook Treffer Uitzendbureau en Filmmacht, die recent de handen ineen hebben geslagen om elkaar beter te maken. “We gunnen het elkaar ook echt.’’’’

Treffer Uitzendbureau
Het is 2013 wanneer Treffer Uitzendbureau voor het eerst op de business-tribune van AZ te vinden is. Oprichtster Mireille van Wendel was eigenlijk op zoek naar een verjaardagscadeau voor haar zoon, maar belandde per toeval bij AZ - PSV in de Kees Kist Lounge. Van Wendel: “Op zoek naar een seizoenkaart viel mijn oog op het kopje AZ Business. Nieuwsgierig geworden liet ik mijn gegevens achter, al twijfelde ik nog steeds wat business en voetbal met elkaar te maken hadden. Dat werd me al gauw beter duidelijk. Het was ontzettend leuk en waardevol om andere ondernemers. tijdens de wedstrijd te leren kennen.” Vanaf dat moment is het balletje letterlijk en figuurlijk gaan rollen. Sinds 2013 is Treffer Uitzendbureau dan ook niet meer weg te denken uit het AFAS Stadion. “Met een skybox ter hoogte van de middellijn hebben we een fantastische plek”, aldus de eigenaar van het uitzendbureau.

Filmmacht
Ook Filmmacht voelt zich thuis bij AZ. Het productiebureau uit Alkmaar is inmiddels drie jaar verbonden aan de club. In die periode maakten Shaun Voogd en Jesper van Langen, respectievelijk de creative director en creative producer, al verschillende commercials en promo’s voor de Alkmaarse club. In de Kees Kist Lounge is het charismatische duo bij iedere thuiswedstrijd te vinden. “Wij zijn er in principe altijd bij, voor de competitie, maar ook Europees en in de beker,’’ vertelt Voogd. “Als één van ons er niet bij kan zijn nemen we een relatie mee naar het stadion. In het geval dat we allebei niet kunnen geven we de kaarten aan anderen. We willen dat die plekken bezet zijn.” Vorige zomer leverde Filmmacht nog een belangrijke bijdrage aan de seizoenkaartcampagne van de club. Ook dit jaar is het productiebureau, zij het in een andere rol, bij diezelfde campagne betrokken. Het bedrijf is groeiende en wil op termijn het aantal medewerkers verdubbelen. Van Langen: “We willen ons nog steviger op de kaart zetten. Het lid zijn van AZ Business helpt ons daarbij.”

Samenwerking
Door het lidmaatschap van AZ Business en de regelmatige ontmoetingen in het AFAS Stadion zijn Treffer en Filmmacht nauwer gaan samenwerken. De eerste commercial voor Treffer, geschoten door Filmmacht, is inmiddels een feit. “Het is heel mooi dat we elkaar vooruit helpen,” beamen beide partijen. Het eerste product van de samenwerking is geschoten op het AFAS Trainingscomplex. Dat is niet geheel toevallig. Het uitzendbureau en de Alkmaarse club vertonen immers een aantal gelijkenissen. Net als AZ doet Treffer actief aan talentontwikkeling. In de Treffer Academy kunnen honderden mensen groeien door iedere dag in zichzelf te investeren. Van Wendel: “Dat zie je ook bij AZ. Ik denk dat dat één van de redenen is waarom we bij elkaar passen.”


Business-community
Dat beide partijen goed op hun plek zitten bij AZ staat buiten kijf. Zowel Filmmacht als Treffer onderschrijft de gastvrijheid op de business-tribunes. Voogd: “Voor je op je plek zit, ben je door minimaal vijf bekenden begroet. Dat soort dingen zorgen voor een heel warm gevoel.” De business-community zorgt er ook voor dat er nieuwe contacten met nieuwe ondernemers gelegd kunnen worden. “De gemeenschappelijke passie voor AZ in de lounges, zorgt ervoor dat je altijd met iemand wat te bespreken hebt” zeggen zowel de beslissingsmakers van Filmmacht als van Treffer. “Vanuit daar kunnen heel veel mooie nieuwe dingen ontstaan.”

AZ Business
Laat ook jouw bedrijf groeien met AZ Business. Maak kennis met de grootste community van de regio. Voor ondernemers, door ondernemers. Hierbinnen worden inspiratie, verbinding, groei en creativiteit naar het hoogste niveau getild. AZ Business biedt jou als ondernemer meer dan alleen de beste wedstrijdbeleving. Meer informatie of contactgegevens vind je op de website van AZ Business