AZ Jeugd: Onder 14 haalt uit tegen Feyenoord

18.11.2023

ZAANSTAD- Ook tijdens de interlandbreak kwam de AZ Jeugd volop in actie. De Onder 14- en Onder 13-selectie boekten ruime zeges, terwijl AZ's twee jongste teams langs FC Volendam gingen. AZ Onder 16 kende een vervelende middag.

AFC Amsterdam - AZ Onder 16 1-0 (0-0)
AZ Onder 16 hield een zuur gevoel over aan het bezoek aan AFC Amsterdam. In de hoofdstad ging de ploeg van trainer Nick van der Velden met 1-0 onderuit.

Op Sportpark Goed Genoeg had AZ vrijwel direct het initiatief. Ondanks een aantal gevaarlijke momenten voor het Amsterdamse doel slaagden zij echter niet erin de ban te breken.

Na een doelpuntloze eerste helft duurde het opnieuw lang voordat het scorebord in beweging kwam. Toen dat in de 76e minuut wel gebeurde was dat niet in het voordeel van AZ. De Amsterdammers kwamen langs de Alkmaarse defensie en openden de score. In de slotminuten zocht AZ nog naarstig naar de gelijkmaker, maar was hierin niet succesvol.

Opstelling AZ: Nick Homan; Giovanni Dobbe (51. Latrell Aken), Quincy Lede, Calvin Carrilho, Eliav Adjedj (51. Adam Ouaziz); Onne de Flart, Massimiliano Frassino (62. Luca Scorsolini / 74. Timme Elffers), Julian Sijbrands; Chavarello Hellings, Gijs Groot (62. Yordi van der Velde), Derryl Hupsel.

Scoreverloop: 76. AFC Amsterdam 1-0.

AZ Onder 14 - Feyenoord 4-0 (1-0)
Het AZ Onder 14 van trainer Juryan Zandvliet heeft zaterdag een aanval van achtervolger Feyenoord met succes afgeslagen. Op het AFAS Trainingscomplex won de ploeg uit Alkmaar met 4-0 en verstevigde daarmee zijn tweede plaats op de ranglijst.

De eerste kansen waren al snel voor de thuisploeg. Merijn van Dijk was in de achtste minuut al gevaarlijk, waarna ook Charly van Oosterhout even later het doel onder vuur kon nemen. Feyenoord-goalie Valentijn Frenken bracht tweemaal redding.

Hierna kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd en slaagden zij erin AZ flink onder druk te zetten. Nadat Feyenoord knap de ruimtes vond kwam de ploeg vrij voor Jaycen Duijcker. De doelman bracht één-op-één redding en werd daarna op de doellijn bijgestaan door Senna van Elst.

Op slag van rust kwam AZ op voorsprong. Abutalib Hamid Mohammad had geloof in een dieptepass en dwong de Rotterdamse keeper een overtreding te maken. De daaropvolgende strafschop werd vervolgens ook door Hamid Mohammad verzilverd: 1-0.

Kort na de onderbreking wist Van Dijk de marge te verdubbelen. Na een onderschepping kreeg Charly van Oosterhout een vrije schietkans. De doelman bracht redding, maar de rebound van Van Dijk ging wel erin: 2-0. Hierna kreeg AZ via Van Oosterhout (schot op keeper en vrije trap naast) nog grote kansen.

In de 66e minuut gooide AZ het duel in het slot. Na een voorzet van Mawulom Gota-Toudji scoorde Van Dijk de derde treffer. In blessuretijd produceerde Jessey Jay van der Mije zelfs nog de 4-0.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Jesse van Ruler (36. Jim Jansen), Christian Simunovic, Henk Schuit, Nick Perez Mutsaers; Joey Plat, Merijn van Dijk, Senna van Elst (36. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo); Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout (55. Jessey Jay van der Mije), Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 34. Hamid Mohammad 1-0 (pen.), 42. Van Dijk 2-0, 65. Van Dijk 3-0, 70+1. Van der Mije 4-0.

Vitesse - AZ Onder 13 0-5 (0-3)
AZ Onder 13 boekte een overtuigende zege op Vitesse. Op Sportcentrum Papendal werden de Arnhemmers met 0-5 verslagen.

De Alkmaarders wisten in de openingsfase al tweemaal toe te slaan. Na voorbereidend werk van Dinar Ait Errami opende Musie Mesfun in de zesde minuut al de score. Twee minuten later lag de bal opnieuw tegen de touwen. Na een pass van Hatim Elfargoussi maakte Mesfun zijn tweede treffer: 0-2. In de zestiende minuut nam AZ verder afstand. Musabe Iliyas Abdusalam scoorde op aangeven van Mesfun, waardoor AZ op 0-3 kwam.

Vlak voor de pauze viel ook al de vierde goal en dat was een beloning voor het goede spel in de eerste helft. Iliyas Abdusalam werd door Ait Errami in stelling gebracht en was koelbloedig: 0-4. De bezoekers konden de wedstrijd hierna comfortabel uitspelen en maakten in blessuretijd ook de 0-5. Noah Ahannach mocht een strafschop nemen en scoorde in twee instanties.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 6. Mesfun 0-1, 8. Mesfun 0-2, 16. Iliyas Abdusalam 0-3, 30+3. Iliyas Abdusalam 0-4, 60+2. Ahannach 0-5.

FC Volendam - AZ Onder 12 12-39 | Twin Games
Op bezoek bij FC Volendam boekte AZ Onder 12 een ruime overwinning. Het Twin Games-duel eindigde in 12-39. Op Sportpark Volendam speelden de ploegen drie blokken van acht-tegen-acht en twee van zeven-tegen-zeven. AZ toonde zich daarin met ruime cijfers de betere partij.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - FC Volendam 28-3 | Twin Games
Ook de jongste AZ'ers versloegen FC Volendam. AZ Onder 11 liet zich niet beïnvloeden door het slechte weer op het AFAS Trainingscomplex en schreef het Twin Games-duel op zijn naam. De Palingboeren werd met 28-3 geklopt.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.