ALKMAAR- De Alkmaar Zaanstreek Maatschappelijk lanceert in samenwerking met Sport Z G-voetbal bij AZ. Het G-voetbalelftal gaat haar wedstrijden spelen in De Bijzondere Eredivisie, een competitie voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 12 november op bezoek bij FC Groningen. Op 18 februari is AZ gastheer van De Bijzondere Eredivisie op het AFAS Trainingscomplex en worden alle deelnemende teams ontvangen. 

Teams
Naast AZ doen ook ADO Den Haag, Ajax, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, De Graafschap, FC Groningen, SC Cambuur, sc Heerenveen, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles, NAC Breda en NEC Nijmegen mee aan De Bijzondere Eredivisie.

Liliane Fonds 
Het Liliane Fonds prijkt als trotse shirtpartner op het nieuwe tenue van de spelers. G-voetbal biedt op die manier niet alleen kansen aan sporters met een beperking, maar helpt ook het Liliane Fonds in haar missie om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Kenia te verbeteren.  

Hotel in Egmond 
Hotel in Egmond heeft het voor de spelers van het G-elftal mogelijk gemaakt om zich optimaal voor te bereiden op het introductieweekend. Nadat ze zaterdag hun contract hebben ondertekend in het stadion zijn ze dit weekend te gast in Egmond. Zaterdagavond krijgen ze een diner aangeboden en zondagochtend wordt er in Egmond getraind. 

Ereronde 
Het team is uitgenodigd bij de wedstrijd AZ - NEC en in de rust maakt het AZ-publiek kennis met de nieuwe sterren van het AZ G-elftal. Om het weekend in stijl af te sluiten vindt er na afloop een meet & greet met spelers van AZ plaats.