AZ Onder 16 wint op bezoek bij PEC Zwolle

18.10.2023

ZWOLLE- AZ Onder 16 boekte woensdagavond zijn achtste competitieoverwinning van het seizoen. Op bezoek bij PEC Zwolle waren de Alkmaarders met 1-3 te sterk voor de thuisploeg. Met deze overwinning staat AZ Onder 16 na negen speelrondes op de eerste plek in de competitie.

De wedstrijd kende een vroege openingstreffer. Na slechts zeven minuten op de klok viel het eerste doelpunt in het voordeel van de thuisploeg. Het team van trainer Nick van der Velde toonde zich echter veerkrachtig en gaf niet op.

Comeback voor rust
Al snel kwam AZ weer op gelijke hoogte. Op aangeven van Chavarello Hellings maakte Gijs Groot de 1-1. Hier bleef het echter niet bij. Nog geen tien minuten later kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Dit keer waren de rollen omgedraaid en was het Hellings die de goal maakte en leverde Groot de assist. Zo gingen beide ploegen de kleedkamers in met een 1-2 stand op het scorebord.

Definitief in het slot
In de tweede helft viel er nog één doelpunt. Via Adam Ouaziz kwam de bal terecht bij Hellings die zijn tweede goal van de avond maakte en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide. Eindstand: 1-3.

PEC Zwolle - AZ Onder 16 1-3 (1-2)

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho (69. Damian Dickhaut), Onne de Flar, Jayden Hart Perez (69. Eliav Adjedj); Julian Sijbrands, Massimiliano Frassino (53. Adam Ouaziz) , Yordi van der Velde (53. Quincy Lede); Chavarello Hellings, Gijs Groot (69. Fadil Alimi), Rayan Zekri (61. Derryl Hupsel).

Scoreverloop: 7. PEC Zwolle 1-0, 24. Groot 1-1, 31. Hellings 1-2, 54. Hellings 1-3.