Terug naar overzicht

AZ speelt gelijk tegen FC Utrecht

Laatste Nieuws

03.12.2023

UTRECHT- In winterse omstandigheden heeft AZ het zondagmiddag moeten doen met een gelijkspel tegen FC Utrecht. Vangelis Pavlidis had de Alkmaarders vlak voor rust op voorsprong gezet, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij.

Pascal Jansen stuurde dezelfde elf namen het veld in als tegen HŠK Zrinjski. Daardoor begin Djordje Mihailovic voor het eerst dit Eredivisie-seizoen in de basis. Aan de rechterkant startte wederom Ernest Poku.

Poku
Al na drie minuten had AZ de eerste kans van de wedstrijd. Mihailovic had een goede pass in huis op Poku die te snel was voor zijn man. Vasilis Barkas bracht echter redding en stond enkele minuten later opnieuw in de weg. Dit keer had David Møller Wolfe het schot gelost. Poku toonde zich gevaarlijk en was in de twaalfde en twintigste minuut opnieuw te snel voor zijn man, maar eerst schoot hij naast en de andere poging werd gepakt door Barkas.

Pavlidis
AZ had in de eerste helft de meeste kansen. Na 37 minuten liet Pavlidis zich zien, maar zijn schot van buiten de zestien werd gepakt door de Utrecht--keeper. Even later was het wel raak. Ruben van Bommel speelde de bal goed door op Møller Wolfe en de linksback gaf de bal voor op Pavlidis. De spits tikte hem tussen Ryan Flamingo en Nick Viergever binnen voor de 1-0, wat tevens de ruststand zou zijn.

Gelijkmaker
Direct na rust kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. In eerste instantie redde Mathew Ryan nog op een inzet van Othmane Boussaid, maar de rebound was een prooi voor Victor Jensen. AZ moest weer op zoek naar de voorsprong. Na een uur spelen had Barkas moeite met een schot van afstand van Pavlidis, maar in tweede instantie pakte hij de bal.

Kansen
Daarop kwam FC Utrecht tot een aantal kansen. Mats Seuntjens kon de bal net niet binnentikken na een voorzet van Jensen en even later schoot Oscar Fraulo naast. Nadat tussendoor een poging van afstand van Jordy Clasie naast was gegaan, was het aan de andere kant opnieuw Seuntjens met een grote kans, maar ook hij schoot oog in oog met Ryan naast. Barkas bracht twee keer redding op pogingen van Poku.

Slotfase
In de slotfase hadden beide ploegen nog kans op de winst, maar zowel Jens Toornstra als Denso Kasius schoten naast. Daarmee eindigde het duel in Utrecht in 1-1.