Terug naar overzicht

AZ Vrouwen in slotfase onderuit in Zwolle

Laatste Nieuws

20.10.2023

ZWOLLE- In een regenachtig MAC³PARK stadion wisten de AZ Vrouwen niet te winnen van PEC Zwolle. De bezoekers uit Alkmaar kregen in de slotminuten een doelpunt tegen. Dit was tevens de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

Interim-coach Wouter de Vogel voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Telstar Vrouwen. Zo stonden Ginia Caprino en Veerle van der Most in de basis. Yaël Mollink startte op de bank en Djoeke de Ridder was weer terug bij de selectie na kort blessureleed.

Openingsfase met kansen
De AZ Vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd en al gauw dienden de eerste kansen zich aan. Maudy Stoop kopte na vijf minuten spelen naast het doel van PEC Zwolle. Even later onderschepte Floor Spaan de bal op het middenveld en opende zij fraai op Camie Mol, die voor gaf op Desiree van Lunteren. De aanvoerster van AZ schoot de bal maar net over het doel.

Geweldige steekpass
De Alkmaarders bleven hun aanvallende intenties tonen. Spaan gaf een fantastische steekpass door de verdediging van PEC en bereikte Van der Most. Haar inzet werd echter gepakt door de uitkomende keepster Tessa van der Flier. 

Rusten met gelijkspel
Voor de pauze kwamen beide ploegen nog tot één kans. Na een kort genomen vrije trap schoot Van Lunteren de bal in de handen van de PEC-goalie. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg pas tot de eerste echte kans, maar keepster Femke Liefting verrichte een goede redding. Zo eindigde de eerste helft doelpuntloos.

Gevaar vanaf de flanken
De teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. AZ zocht voornamelijk het gevaar vanaf de flanken. Mol had opnieuw een goede voorzet in huis, de defensie van de thuisploeg was geklopt, maar Romaissa Boukakar kon er net niet bij komen.

Kansen aan beide kanten
Een kwartier voor tijd was de wedstrijd nog steeds in evenwicht. PEC Zwolle kwam tot een aantal kansen, maar de Alkmaarse defensie stond goed. Ook de bezoekers kregen nog een grote kans. Spaan leek de bal prachtig op de volley te nemen, maar de AZ-spits zag de hoog aangespeelde bal langs haar heen gaan.

Late tegentreffer
De wedstrijd leek af te streven op een remise zonder doelpunten. In de slotminuten kwam er echter nog een goal van de thuisploeg. Invalster Mayke Lindner kopte namens PEC Zwolle de bal in het Alkmaarse doel. Vlak daarna klonk het fluitsignaal en zo eindigde het duel in 1-0.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle Vrouwen - AZ Vrouwen 1-0 (0-0)
Azerion Vrouwen Eredivisie

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tessa van der Flier; Maud Rutgers (77. Mayke Lindner), Kely Pruim, Eef Kerkhof (70. Evi Maatman), Sterre Kroezen; Jasmijn Dijsselhof, Bo van Egmond, Ilse Kemper; Nayomi Buikema (70. Tara te Wierik), Inske Weiman, Sophie van Vught (56. Britt Udink).

Opstelling AZ Vrouwen: Femke Liefting; Camie Mol, Karlijn Woons, Maudy Stoop, Ginia Caprino; Isa Colin, Desiree van Lunteren (86. Mirte van Bentum), Manique de Vette (86. Annemiek Kruijthof); Veerle van der Most (58. Bo op de Weegh), Floor Spaan (86. Yaël Mollink), Romaissa Boukakar (76. Sanne Peereboom).

Scoreverloop: 90. Lindner 1-0.  
Gele kaarten: Van Lunteren (AZ), Buikema (PEC Zwolle)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Vivian Peters

Foto's: Soccrates Images