Terug naar overzicht

AZ Vrouwen verliezen van koploper FC Twente

Laatste Nieuws

10.12.2023

ENSCHEDE- De AZ Vrouwen verloren zondagmiddag van koploper FC Twente. Op Sportpark Schreurserve kwam de thuisploeg in de eerste helft tweemaal tot scoren. In de slotfase van het duel viel de aansluitingstreffer via Desiree van Lunteren. De gelijkmaker bleef echter uit en zo eindigde de wedstrijd in 2-1.

Interim-trainer Wouter de Vogel voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de laatste wedstrijd, die plaatsvond voor de interlandperiode, tegen Ajax. Zo verscheen Robin Blom aan de aftrap en kon ook Bo op de Weegh rekenen op een basisplaats.

Direct dreigend
AZ zocht direct de aanval vanaf het eerste fluitsignaal en de Alkmaarders waren in de eerste minuut meteen gevaarlijk. Camie Mol ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en haalde hard uit. De opkomende back zag haar inzet echter verdwijnen in de handen van FC Twente-keepster Daniëlle de Jong.

Goals FC Twente
Het gevaar van de thuisploeg kwam voornamelijk met voorzetten vanaf de flank. Femke Liefting verrichtte een goede redding op een kopbal van Taylor Marie Ziemer. Na iets meer dan tien minuten openden de Twentenaren echter alsnog de score. Opnieuw was het Ziemer, die de voorzet nu wel binnenkopte: 1-0. Even later maakte FC Twente ook een tweede treffer. Een voorgegeven vrije trap van Liz Rijsbergen werd binnen het strafschopgebied ingekopt door Marit Auée.

Afgekeurde aansluitingstreffer
Ondanks de 2-0 achterstand bleef AZ druk zetten op de tegenstander, met een grote kans als gevolg. Zo kwam Op de Weegh aan de bal na balverlies van de Twentse verdediging. De buitenspeelster hield het overzicht en bereikte Floor Spaan, die op haar beurt feilloos raak schoot. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het bleef daardoor 2-0 en dit was tevens de stand bij rust.

Defensie houdt stand
Aan het begin van de tweede helft was het voornamelijk de thuisploeg die de kansen creëerde. De Alkmaarse defensie hield echter stand en de bezoekers werden gevaarlijk uit twee standaardsituaties. Zo kon Mol net niet tot een schot komen uit de corner van Isa Dekker en kopte Spaan naast op een ingedraaide vrije trap van Isa Colin.

Doelpunt Van Lunteren
In de slotfase van het duel kwam AZ terug in de wedstrijd. Van Lunteren schoot eerder al een vrije trap net over de het Twentse doel, en vlak voor tijd dook de aanvoerster op in het zestienmetergebied om de 2-1 binnen te werken. De aansluitingstreffer zorgde voor spannende slotminuten, maar de gelijkmaker bleef uit en zo eindigde de confrontatie in 2-1.