AZ Vrouwen verliezen van Telstar

13.10.2023

ZAANSTAD- Het AFAS Trainingscomplex was vrijdagavond het decor van de Noord-Hollandse streekderby tussen AZ Vrouwen en Telstar Vrouwen. Ondanks een sterk optreden van de thuisploeg, waren het de bezoekers die uiteindelijk met de drie punten huiswaarts gingen door een goal van Jannette van Belen.

De AZ Vrouwen stonden onder leiding van Wouter de Vogel. De Vogel, normaliter de assistent-trainer van Mark de Vries, verving de hoofdtrainer vanwege een medische reden. We hopen op een voorspoedig herstel zodat hij snel weer aan kan sluiten bij de groep.

Openingsfase
Voor een volle hoofdtribune op het AFAS Trainingscomplex bepaalden de AZ Vrouwen in de openingsfase van de wedstrijd het spel. Via verschillende kansen werden de Alkmaarders gevaarlijk. Zo ging na een kleine tien minuten spelen een afstandsschot van Karlijn Woons rakelings over het doel. Even later was een schot van Floor Spaan een prooi voor de keepster van Telstar, Kelly Steen.

Dichtbij de openingstreffer
Richting het eind van de eerste helft waren het wederom de AZ Vrouwen die dichtbij de openingstreffer kwamen. Een mooi opgezette aanval kwam uit bij Isa Dekker, die de bal perfect voorgaf op Spaan die vrij kon inkoppen. Haar kopbal was echter net niet scherp genoeg en ging over het doel. Daarmee zochten beide ploegen de kleedkamer op met de brilstand op het scorebord.

Sterk uit de kleedkamer
AZ kwam na de rust, net als in de eerste helft, sterk uit de kleedkamer. Na enkele minuten diende de volgende grote kan zich aan voor de thuisploeg. Na een doorbraak ging Van Lunteren op het doel af, maar legde de bal uiteindelijk af aan de opstormende Romaissa Boukakar. Laatstgenoemde loste het schot, maar zag die over het doel verdwijnen. Uit een corner kopte Van Lunteren de bal enkele momenten later rakelings naast het doel.

Achterstand
Waar de goal aan de ene kant van het veld niet viel, viel die aan de andere kant van het veld bij de eerste grote kans wel. Tegen de verhouding in was het Telstar dat na een uur spelen uiteindelijk de score opende. Camie Mol probeerde de intikker van Van Belen nog van de lijn te keren, maar scheidsrechter Ruben Kooy oordeelde dat de bal over de lijn was. Daarmee kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

AZ komt te kort
In het restant van de wedstrijd kwam AZ meermaals zeer dichtbij een gelijkmaker. Zo zag Woons een fraai afstandsschot nét over het doel gaan en lukte het Dekker niet om een mooi opgezette aanval te belonen met een goal. Keeper Steen redde knap op de inzet van de Alkmaarse nummer elf. AZ kwam te kort en incasseerde daarmee de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Eerstvolgende thuiswedstrijd
Op zondag 5 november nemen de AZ Vrouwen het thuis op tegen ADO Den Haag Vrouwen. Er wordt om 12:15 uur afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex. Kaarten voor dit duel komen binnenkort in de verkoop, houd daarvoor onze kanalen in de gaten!

AZ Vrouwen – Telstar Vrouwen 0-1 (0-0)
Azerion Vrouwen Eredivisie

Opstelling AZ Vrouwen: Femke Liefting; Camie Mol (76. Ginia Caprino), Karlijn Woons, Maudy Stoop, Yaël Mollink; Isa Colin (83. Sanne Peereboom), Desiree van Lunteren (63. Veerle van der Most), Manique de Vette (63. Annemiek Kruijthof); Isa Dekker, Floor Spaan (76. Bo op de Weegh), Romaissa Boukakar.

Opstelling Telstar Vrouwen: Kelly Steen; Nikki Ridder, Kim Remijnse, Felice Hermans, Puck Donker; Chinatsu Kira, Anna van der Vlist, Isa Gomez (70. Elise Meijerink); Isabelle Nottet (61. Sayma Hassani) , Jannette van Belen (86. Lune Miedema), Mila Lagcher (61 Lieke Vis).

Scoreverloop: 65. Van Belen (0-1)
Gele kaarten: Mollink, Colin, Woons (AZ). Van Belen (Telstar).
Scheidsrechter: Ruben Kooy