Terug naar overzicht

Burgemeester ontvangt eerste Victorie-shirt

Laatste Nieuws

06.10.2023

ALKMAAR- Burgemeester van Alkmaar Anja Schouten heeft vrijdagavond het allereerste exemplaar van het Victorie-shirt in ontvangst genomen. AZ’’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn overhandigde de burgemeester het ingelijste tricot op de receptie van de 8 October Vereeniging in de Grote Kerk. Daarnaast reikte Eenhoorn een cheque van € 2.000 uit aan Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging.

AZ lanceerde afgelopen maandag een speciaal en gelimiteerd Victorie-shirt (450 stuks). Uit die unieke oplage kreeg de Alkmaarse burgemeester het eerste exemplaar overhandigd. Op 8 oktober viert de stad Alkmaar namelijk dat het precies 450 jaar geleden de Spanjaarden versloeg. Daarnaast staat op die dag de Noord-Hollandse Derby tussen Ajax en AZ op het programma. Tijdens dat affiche zullen de Alkmaarders ten strijde trekken. 

 
8 October Vereeniging
Die gedragen en gesigneerde shirts zijn vanaf de aftrap van Ajax - AZ (14:30 uur) te koop via www.matchwornshirt.com. Vooruitlopend op de verwachte veilingopbrengst schonk Eenhoorn de 8 October Vereeniging een bedrag van € 2.000 ten behoeve van de continuïteit van de Alkmaar Ontzet-viering.