Terug naar overzicht

Jansen: 'Kracht van het team'

Laatste Nieuws

27.10.2023

ZAANSTAD- Na de midweekse wedstrijd in de UEFA Europa Conference League staat het AZ-vizier op de Eredivisie. Daarin is NEC Nijmegen zondag de tegenstander. De ploeg van Pascal Jansen is nog altijd ongeslagen en wil die reeks continueren. De trainer sprak vrijdagmiddag met AZ TV. "Dat is het doel."

“We speelden een wedstrijd die niet verliep zoals wij voor ogen hadden”, blikte Jansen terug op de nederlaag tegen Aston Villa. “Met name de eerste 20-25 minuten lopen we tegen twee onnodige tegentreffers aan. Tot aan de 0-1 was het prima in balans. We kregen de feiten op de neus geduwd.”

Ongeslagen
Heel lang kan AZ niet stilstaan bij die nederlaag. Zondag wacht immers NEC in het AFAS Stadion. Jansen: "Onze vorm in de Eredivisie is stukken beter. Daar zijn we ook dominanter. Dus daar gaan we rustig mee verder. We gaan onze positie proberen te verstevigen. Dat is het doel voor komende zondag."

Kracht van de ploeg
Die reeks in de Eredivisie wordt kracht bijgezet door het geringe aantal tegengoals (4). "Dat zegt iets over de kracht van de ploeg", vult de oefenmeester aan. "De bereidheid om samen heel hard te willen werken en de verdedigende discipline die we daarin nastreven. Maar ook zorgen dat het aanvalsspel van een dusdanig niveau is, dat we onze goals maken en rekeninghouden met het feit dat we goed moeten staan als we de bal verliezen. Dat is echt een teamonderdeel."

Routine
NEC zoekt naar het moment om weer wat beter te gaan presteren. Ze hebben een aantal routiniers die hun sporen verdiend hebben. In de Eredivisie en daarbuiten. Wie ze ook opstellen moet eigenlijk niet uitmaken, gezien onze vorm in de competitie. Die gaan wij proberen vast te houden.”Live
AZ - NEC begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op ESPN. Verder kun je het duel live beluisteren met AZ Radio en blijf je op de hoogte via de XFacebook en  Instagram.