KERKRADE- De verre uitwedstrijd tegen Roda JC leverde Jong AZ vrijdag geen punten op. De beloften moesten voor rust twee goals incasseren. Lewis Schouten deed in de slotfase iets terug, maar de tegenstander scoorde daarna nog een derde goal: 3-1.

In een goed bezocht Parkstad Limburg Stadion kende de thuisploeg een sterk begin. Na een paar minuten was Enrique Pena Zauner al tweemaal gevaarlijk. Zijn eerste inzet werd gekeerd door Rome-Jayden Owusu-Oduro, waarna de tweede naast ging.

Tweede paal
Het Jong AZ van trainer Jan Sierksma kreeg daarna wat meer controle over het spel en werd in de 21e minuut zelf voor het eerst gevaarlijk. Een corner werd handig doorgetikt door Ernest Poku. Finn Stam stond bij de tweede paal helemaal vrij, maar kwam een teenlengte tekort om tot scoren te komen.

Vingertoppen
Nadat Boyd Reith namens Roda weer voor gevaar zorgde kwam Jong AZ tot een dot van een kans. Ernest Poku lag op snelheid en kwam vanaf de rechterflank naar binnen. Zijn daaropvolgende schot leek op weg naar de bovenhoek, maar voormalig AZ’er Koen Bucker bracht met de vingertoppen redding.

Openingstreffer
In de 33e minuut viel de openingstreffer voor Roda JC. De Limburgers kregen een hoekschop en die werd binnengekopt door Sami Ouaissa: 1-0. Niet veel later ontstond er opnieuw dreiging voor het Jong AZ-doel. Arjen van der heide kon uithalen, maar zag Owusu-Oduro gestrekt gaan en het schot keren.

Niet weggewerkt
Roda JC kwam vlak voor rust ook nog op een 2-0 voorsprong. Na een redding van Owusu-Oduro kregen de Alkmaarders de bal niet weggewerkt. Ouaissa kwam daardoor tot een schot en die ging via een Jong AZ-been in het doel.

Klemvast
Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor Roda JC. Zauner had van randje zestien een hard schot in huis, maar Owusu-Oduro had de bal klemvast. De Roda-buitenspeler was later nogmaals gevaarlijk met een vergelijkbaar schot. Ditmaal ging het rakelings over.

Vrije trap Schouten
Jong AZ kon moeilijk een vuist maken, maar kwam in de 84e minuut plots weer terug in de wedstrijd. Schouten vond met een vrije trap het hoekje en zette zo de 2-1 op het scorebord. Die tussenstand bleef niet lang intact, want invaller Walid Ould-Chikh zorgde in de 87e minuut voor de beslissing: 3-1.

Roda JC - Jong AZ 3-1 (2-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Roda JC: Koen Bucker; Boyd Reith, Nils Röseler, Brian Koglin, Teun Bijleveld; Sami Ouaissa (76. Walid Ould-Chikh), Orhan Džepar (89. Fabio Sposito), Wesley Spieringhs; Arjen van der Heide (76. Marvin Pourié), Maximilian Schmid (68. Metehan Güçlü), Enrique Peña Zauner (68. Lennerd Daneels).

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (84. Misha Engel), Finn Stam, Maxim Dekker, Sem Dekkers (84. Enoch Mastoras); Lewis Schouten, Dave Kwakman (84. Tom Kerssens), Kees Smit (72. Nick Koster); Ernest Poku, Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal (46. Loek Postma).

Scoreverloop: 33. Ouaissa 1-0, 41. Dekker 2-0 (e.d.), 84. Schouten 2-1, 87. Ould-Chikh 3-1.
Gele kaarten: Reith, Zauner, Röseler (Roda JC), Kwakman, Schouten, Dekkers (Jong AZ).