ZAANSTAD- Slechts vier dagen na de overwinning op De Graafschap reist Jong AZ af naar Emmen. Op de Oude Meerdijk, thuisbasis van FC Emmen, zal Jong AZ zijn twaalfde competitiewedstrijd spelen. De aftrap vindt plaats om 20:00 uur.

De beloften wisten afgelopen maandag met ruime cijfers te winnen van De Graafschap. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het maar liefst 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Mexx Meerdink, Jayden Addai en Damienus Reverson


Gelijk bij Groningen
Tegenstander FC Emmen speelde maandag gelijk in de Euroborg op bezoek bij FC Groningen. Dit was voor de Emmenaren de eerste keer dit seizoen dat ze in een wedstrijd niet tot een doelpunt kwamen.

Slechts twee punten verschil
Jong AZ bevindt zich momenteel op de negende plaats in de competitie. De aankomende tegenstander staat op plek vijf, maar het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten. Dit houdt in dat de Alkmaarders bij winst boven FC Emmen komen te staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Voormalig AZ'er Robin Schouten
In de huidige selectie van FC Emmen vinden we één speler met een AZ-verleden. Robin Schouten liep namelijk de gehele AZ Jeugdopleiding door. Na bijna tien jaar verruilde hij in 2009 Jong AZ voor Jong Ajax. Via onder andere FC Volendam, NAC Breda en het Deense SönderjyskE, komt de geboren Alkmaarder sinds dit seizoen uit voor FC Emmen.

Eerdere confrontaties
Jong AZ en FC Emmen speelden slechts vijf officiële duels tegen elkaar. Beide ploegen wonnen twee wedstrijden en eenmaal eindigde de confrontatie in een 0-0 gelijkspel. 

Laatste uitzege
De laatste uitzege van Jong AZ op FC Emmen dateert uit 2018. Het eerste doelpunt viel pas na 84 minuten spelen. Een schot van Jamie Jacobs werd van richting veranderd, waardoor de goal op naam kwam van Emmen-verdediger Gersom Klok. Een ingeschoten strafschop van Jelle Duin bepaalde de eindstand op 0-2.


Arbitrage
Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Hardeman. Hij zal worden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Robert Kunst en Rik ter Hoeve. Tot slot zal Nick Smit actief zijn als vierde official.

Live te volgen
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook de hoogtepunten te zien zijn.

VVV-Venlo
Na het uitduel bij FC Emmen, wacht Jong AZ opnieuw een uitwedstrijd. De Alkmaarders nemen het op 3 november om 20:00 op tegen het Limburgse VVV-Venlo.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 27 oktober:
ADO Den Haag - VVV-Venlo
De Graafschap - FC Eindhoven
FC Dordrecht - FC Den Bosch
FC Emmen - Jong AZ
NAC Breda - Helmond Sport
Roda JC - Jong Ajax
SC Telstar - TOP Oss
Willem II - Jong PSV

Zondag 29 oktober:
SC Cambuur - FC Groningen

Maandag 30 oktober
:
Jong FC Utrecht - MVV Maastricht

Foto: Orange Pictures