Terug naar overzicht

Mijnans nieuwe ambassadeur Playing for Success

Laatste Nieuws

02.11.2023

ALKMAAR- Sven Mijnans is de nieuwe ambassadeur van Playing for Success. Hij neemt het stokje over van Pantelis Hatzidiakos. Playing for Success zet zich in voor kinderen die steviger in hun schoenen willen staan. Dat gebeurt in het AFAS Stadion, een voor de deelnemers unieke en inspirerende locatie.

Playing for Success is een project waar kinderen uit groep 7 en 8 en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs aan meedoen. Het doel is om kinderen die steviger in hun schoenen willen staan een steuntje in de rug te geven. In het naschoolse programma werken de kinderen aan hun zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. 

Ambassadeur
Eerder was Hatzidiakos ambassadeur van Playing for Success. Nu heeft Mijnans zich aan het project verbonden. De middenvelder geeft aan dat hij het belangrijk vindt zich naast het voetballen ook in te zetten voor initiatieven zoals deze. “Je ziet dat de kinderen het zo leuk vinden en hier veel waarde aanhechten. Daarom vind ik het leuk om iets voor hen terug te doen.”

Activiteiten
De voetballer kwam zelf ook een dagje meedoen met de activiteiten van de kinderen. "Je merkt dat de kinderen het eerst heel bijzonder en leuk vonden, maar dat het snel heel normaal werd", vertelt centrummanager Iwan Sombroek. "Het is leuk om te zien dat Sven impact heeft als ambassadeur. Maar anderzijds is het ook leuk dat hij lekker mee doet en de kinderen kunnen zien dat hij ook maar een gewone jongen is."