Terug naar overzicht

Update: Kuijsten & Esajas met Oranje Onder 19 naar Spanje

Laatste Nieuws

06.10.2023

ZAANSTAD- Een aantal AZ Jeugd-spelers is uitgenodigd voor activiteiten met de Oranje-jeugd. Latrell Aken gaat oefeninterlands met Italië afwerken, terwijl ook AZ'ers met hun team naar het buitenland trekken.

Oranje Onder 19
Jeremiah Esajas en Tristan Kuijsten zitten bij de definitieve selectie van Oranje Onder 19. Zij gaan half oktober naar het Spaanse Marbella voor een drietal oefeninterlands. Zwitserland (12 oktober), Australië (14 oktober) en België (17 oktober) zijn de tegenstanders. Esajas kan debuteren als jeugdinternational.

Oranje Onder 18
Ook Elijah Dijkstra, Enoch Mastoras, Jasper Hartog, Kees Smit, Julian Oerip, Rayan Atikallah en Yoël van den Ban gaan naar het buitenland. Als onderdeel van de definitieve selectie van Oranje Onder 18 reizen zij af naar Kroatië. Hier spelen zij tijdens een vriendschappelijk toernooi tegen het gastland (11 oktober), Denemarken (14 oktober) en Noorwegen (17 oktober). Kasper Boogaard en Kiyani Zeggen staan op de reservelijst. 

Oranje Onder 17
Saviola Saffoe en Tycho de Wit zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje Onder 17. Dat team speelt eind oktober een Pre-tournament in Cyprus. Daar zijn het gastland (24 oktober), Polen (27 oktober) en Portugal (30 oktober) de tegenstanders. 

Oranje Onder 16
Latrell Aken is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje Onder 16. De vleugelverdediger gaat op 4 en 6 oktober in 's-Gravenzande oefeninterlands tegen Italië afwerken. De wedstrijden worden op het complex van FC 's-Gravenzande afgewerkt en beginnen beiden om 19:00 uur. AZ'ers Quincy Lede, Finn Molenaar en Adam Ouaziz staan op de reservelijst van de selectie. 

Oranje Onder 15
Zeven AZ'ers zijn uitgenodigd voor een stagedag met Oranje Onder 15: Donny van der Lijcke, Nuur Mahamed Ahmed, Quenten Attigah, Janoa Elias, Amani Imhangbe, Aebe Morel en Lars Boer. Zij melden zich op 10 oktober in Zeist.