AZ Jeugd: twee zevenklappers

23.09.2023

ZAANSTAD- Het was een succesvolle zaterdag voor de AZ Jeugd. Liefst zeven overwinningen en een gelijkspel waren de resultaten, met daarbij ook monsterscores. Het overzicht van alle resultaten!

Vitesse - AZ Onder 18 1-2 (0-1)
AZ Onder 18 boekte een 1-2 overwinning op Vitesse. In Arnhem kwam de ploeg van trainer Michael van Zijtveld in het eerste bedrijf op voorsprong, maar zag het Vitesse in de laatste minuut met een strafschop langszij komen. In blessuretijd viel vervolgens nog de 1-2 en won AZ. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

AZ Onder 17 - Alphense Boys 7-0 (5-0)
AZ Onder 17 nam het op het AFAS Trainingscomplex op tegen Alphense Boys en begon direct dominant aan de wedstrijd. Na tien minuten zorge Thom Steenbergen voor de vroege openingsgoal en een kwartier later nam hij tevens de 2-0 voor zijn rekening.

De ploeg van trainer Tim Roest was de absoluut bovenliggende partij en kwam nog voor rust op 5-0. Melle Roede en Hessel de Wit waren trefzeker. Alphense Boys maakte daarnaast een eigen doelpunt.

In de tweede helft zou Steenbergen uitgroeien tot de man van de wedstrijd. De spits nam de 6-0 voor zijn rekening en zorgde met zijn vierde van de dag voor de 7-0 eindstand.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge ,(90+1. Nigel Fraenk), Iain de Jongh (70. Jesse Larooi), Kevin Van Ouytsel, Mees Adrichem; Hessel de Wit (70. Eli Daddy), Melle Roede (70. Joran Telleman), Julian van Rijsdam (46. Julian Sijbrands); Nigel Fraenk (46. Marios Mylopoulos), Thom Steenbergen, Tycho de Wit.

Scoreverloop: 10. Steenbergen 1-0, 24. Steenbergen 2-0, 30. Roede 3-0, 31. De Wit 4-0, 42. Efe 5-0 (e.d.), 50. Steenbergen 6-0, 90.+4. Steenbergen 7-0.

AZ Onder 16 - NAC Breda 1-0 (0-0)
Een dominant AZ Onder 16 boekte een overwinning op NAC Breda. De ploeg van trainer Nick van der Velden kwam halverwege de tweede helft op voorsprong en had daaraan genoeg voor de zege: 1-0.

De openingsfase was duidelijk voor de Alkmaarders, die flink aandrongen met het maken van de openingstreffer. Chavarello Hellings was tweemaal dichtbij. In de negentiende minuut snoepte hij de bal af van een NAC-verdediger, maar zag hij zijn boogbal knap gekeerd worden door de keeper. Niet veel later kon hij uithalen in de korte hoek, maar opnieuw lag de sluitpost in de weg. Bij een hoekschop was Quincy Lede gevaarlijk. De centrumverdediger kopte hard naast.

AZ wist de ban in de 58e minuut te breken. Invaller Massimiliano Frassino kon van randje zestien aanleggen voor een schot en zag de bal via de onderkant van de lat in het doel komen: 1-0. Daarna kreeg de ploeg nog grote kansen op een tweede doelpunt. Zo schoot Gijs Groot op het lichaam van de keeper en krulde de aanvaller niet veel later een vrije trap tegen de paal. Aan beide kanten werd niet meer gescoord, waardoor AZ met 1-0 won.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Jayden Hart Perez; Onne de Flart, Adam Ouaziz, Yordi van der Velde (50. Massimiliano Frassino); Chavarello Hellings (77. Fadil Alimi), Gijs Groot, Derryl Hupsel.

Scoreverloop: 58. Frassino 1-0.

Alphense Boys - AZ Onder 15 1-7 (0-3)
AZ Onder 15 won met ruime cijfers van Alphense Boys. De ploeg van Sander Veraart scoorde zeven keer: 1-7.

In het eerste bedrijf werd al driemaal de trekker overgehaald. Nuur Mahamed Ahmed en Donny van der Lijcke (2x) kwamen op het scoreformulier.

Kort voor de pauze deed Alphense Boys iets terug, maar daarna was het weer AZ dat keihard toesloeg. Door nog twee treffers van Van der Lijcke werd het 1-5, waarna Cas Klop en Taecke van Dam van Isselt er met hun treffers 1-7 van maakten.

Opstelling AZ: Quenten Attigah (64. Jayden Veenbrink); Job Tiebie (52. Christian Goring), Janoa Elias, Aebe Morel (41. Cas Klop), Dante Blankendaal (71. Ties Kemna); Taecke van Dam van Isselt, Mylo Kadyla (52. Cas Jongeneelen), Amani Imhangbe (64. Dex Klaverdijk); Nuur Mahamed Ahmed (64. Fedde Hartog), Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo.

Scoreverloop: 12. Mahamed Ahmed 0-1, 24. Van der Lijcke 0-2, 29. Van der Lijcke 0-3, 39. Alphense Boys 1-3, 42. Van der Lijcke 1-4, 53. Van der Lijcke 1-5, 64. Klop 1-6, 80. Van Dam van Isselt 1-7.

PSV - AZ Onder 14 2-2 (0-0)
De topper tussen PSV en AZ Onder 14 bleef onbeslist. Op De Herdgang kwam de ploeg van Juryan Zandvliet in blessuretijd op voorsprong, maar kwam de thuisploeg in extremis alsnog langszij: 2-2.

Na een doelpuntloze eerste helft waren het de Eindhovenaren die in de 44e minuut de score openden. Aanvaller Micaiah Osei was trefzeker. AZ zocht hierna lang naar de gelijkmaker en was in de 66e minuut succesvol. Jessey Jay van der Mije zorgde op aangeven van Abutalib Hamid Mohammad voor de 1-1.

Dat de wedstrijd weer helemaal open lag bleek in de laatste minuten. In extra tijd kwam AZ op voorsprong door een goal van Hamid Mohammad, die scoorde uit een lange bal van doelman Jaycen Duijcker.

De bezoekers leken daarmee drie punten te pakken, maar PSV'er Babaoui Aymn zorgde nog dieper in blessuretijd opnieuw voor een Eindhovense goal: 2-2. Toch was de wedstrijd daarmee nog niet ten einde. AZ kreeg na de gelijkmaker nog een grote kans op een winnende treffer, maar die kans werd niet verzilverd. Zodoende bleef het in Eindhoven bij 2-2.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker; Nick Perez Mutsaers (35. Jesse van Ruler), Henk Schuit (35. Christian Simunovic), Giel Kappelhof, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo; Joey Plat (43. Jessey Jay van der Mije), Anton Agafonov (32. Charly van Oosterhout), Senna van Elst (35. Jim Jansen); Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 44. Micaiah 1-0, 66. Van der Mije 1-1, 70+2. Hamid Mohammad 1-2, 70+3. Aymn 2-2.

AZ Onder 13 - De Graafschap 7-0 (4-0)
Het AZ Onder 13 van trainer Dico Blei zette in eigen huis De Graafschap aan de kant. De tegenstander uit het oosten werd met 7-0 verslagen.

De thuisploeg zette in de eerste helft al een comfortabele marge neer. Na iets meer dan tien minuten werden De Superboeren al op een 2-0 achterstand gezet. Dinar Ait Errami (penalty) en Hatim Elfargoussi waren trefzeker. In de 25e minuut maakte Musie Mesfun er 3-0 van toen hij een fout afdwong bij de Doetinchemse keeper. Op slag van rust tikte Dinar Ait Errami uit een voorzet de vierde goal binnen.

In de tweede helft liep AZ verder uit. In de 49e minuut maakte Bentley Addai de 5-0, waarna Elfargoussi met een fraai afstandsschot de tussenstand op 6-0 bepaalde. In blessuretijd kwam de zevende goal op naam van Silvijn van der Does, die uit een vrije trap binnenkopte.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 16. Ait Errami 1-0 (pen.), 23. Elfargoussi 2-0, 25. Mesfun 3-0, 32. Ait Errami 4-0, 49. Addai 5-0, 67. Elfargoussi 6-0, 70+4. Van der Does 7-0.

AZ Onder 12 - Sparta Rotterdam 20-7 | Twin Games
Ook AZ Onder 12 mocht drie punten bijschrijven. De formatie van Tim Appel en Ivar de Boer was in een Twin Games-duel te sterk voor Sparta Rotterdam. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 20-7.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Davey Smit, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Rodjany Kranenburg, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

PEC Zwolle - AZ Onder 11 5-24 | Twin Games
De jongste AZ'ers boekten een ruime overwinning op PEC Zwolle. Op het sportpark van Be Quick '28 werden de tegenstander uit Overijssel in een Twin Games-duel met 5-24 verslagen.

Na vier blokjes competitievoetbal - waarin AZ dus aan het langste eind trok - werkten de ploegen nog een extra oefenblok af. Daarin werden de spelers op basis van lengte ingedeeld. Ook daarin toonde de ploeg van Dennis Zwagerman en Dimitry Jolly zich de sterkere ploeg door met 4-7 te winnen.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.