Terug naar overzicht

G-voetbalteam onder hoede van Jansen & assistenten

Laatste Nieuws

14.09.2023

ALKMAAR- Grote namen als Pascal Jansen, Andries Jonker en Ron Jans waren woensdag te vinden op het G-voetbaltoernooi in Amsterdam bij SV de Meteoor. Tijdens de 30e editie van het Coaches on Tour-toernooi namen door het hele land coaches van Nederlandse betaald voetbalclubs een G-team onder hun hoede.

In Amsterdam, Barendrecht, Rosmalen, Raalte, Heythuysen en Roden vonden de wedstrijden plaats. Bij elk toernooi was er een prominent iemand uit het Nederlands betaald voetbal betrokken. Onder meer Ronald Koeman, Foppe de Haan, Jonker, Jansen en Jans. Grote voorbeelden voor de voetballers, dus daar moesten ze zeker mee op de foto. Daarnaast werden de wedstrijden gefloten door topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie.

Coaches on Tour
De G-voetbaltoernooien vinden plaats onder de vlag van Coaches on Tour. Het evenement is opgericht in 1993 naar een idee van toenmalig directeur van Coaches Betaald Voetbal (CBV) Jan Reker. Destijds werd het evenement georganiseerd op één locatie in Barendrecht. In 2020 veranderde deze opzet naar meerdere locaties verspreid over het hele land. Hierdoor ervaren meer G-voetballers hoe het is om een dagje profvoetballer te zijn.

Twee teams
AZ-trainers Jansen, Robert Franssen en Kenneth Goudmijn namen twee teams onder hun hoede in Amsterdam. Met fanatisme werden de teams aangestuurd langs de lijn. 'Wat gaan we doen? We gaan ze slopen’, zei Pascal. Voor de start van de wedstrijd kwamen de spelers en trainers bij elkaar voor een teambespreking. In plaats van dat Goudmijn de bespreking leidde, nam een van de spelers het woord over: "Hij gaat rechts spelen voor mij op het middenveld en hij staat links." Daarna luidde de yell 'Retteketetteketet AZ’ en de wedstrijd kon beginnen.

Penalty's
Een ander onderdeel van het toernooi waren de penaltyseries. Het team van AZ nam het daarin op tegen Ajax. Met opperste concentratie werden de ballen op doel geschoten. Samen met de spelers klapten de trainers voor iedereen die een doelpunt maakte. "Als ik scoor, ga ik Ronaldo nadoen", riep een van de spelers. En ja hoor: even later klonk luid over het veld het bekende ’Siuuuu’. Ook de keeper van AZ was in vorm en wist mooie ballen uit het doel te houden.

Afsluiting
Met een grote glimlach op het gezicht stond iedereen voor de camera. Met een teamfoto van de spelers en trainers werd de dag afgesloten. Daarnaast werden de spelers extra beloond met een goodiebag en een dag die ze nooit zullen vergeten. 

AZ TV
Het AZ TV-item van het G-voetbaltoernooi is zaterdag te zien om 13:30 uur op ESPN.