Terug naar overzicht

Griffith verhuurd aan Fortuna Sittard

Laatste Nieuws

01.09.2023

ZAANSTAD- Iman Griffith wordt voor één seizoen verhuurd aan Eredivisionist Fortuna Sittard. De club uit Limburg heeft tevens een optie tot koop. De 21-jarige Jong AZ'er heeft in Alkmaar nog een contract tot de zomer van 2024.

De Amsterdammer kwam in 2017 over van AVV Zeeburgia. In de AZ Jeugdopleiding begon hij in de Onder 17-selectie. Hij werkte zich op tot het profvoetbal, waar hij op 25 oktober 2019 zijn entree maakte. Bij Jong AZ kwam hij over vijf seizoenen tot 77 wedstrijden, waarin hij goed was voor tien goals en dertien assists. Maandag speelde hij nog 89 minuten mee tegen SC Telstar (3-1 zege). De afgelopen jaargang was hij nog één van de aanvoerders van de beloften. 

Hoofdmacht
Op 15 november 2018 maakte Griffith al zijn officieuze debuut in de Alkmaarse hoofdmacht. In een oefenduel met FC Groningen (2-3 zege) speelde hij ruim twintig minuten mee. Later ging hij meermaals mee op trainingskamp, maakte hij oefenminuten en zat hij bij de wedstrijdselectie in de Eredivisie en UEFA Europa Conference League.