Terug naar overzicht

Jansen: 'Appeltje te schillen'

Laatste Nieuws

15.09.2023

ALKMAAR- Met negen punten uit drie Eredivisie-wedstrijden gaat AZ zondag in eigen huis op jacht naar de volgende driepunter. Sparta Rotterdam is dan de tegenstander. Om 16:45 uur wordt er afgetrapt in het AFAS Stadion. Pascal Jansen en Sven Mijnans beschouwen voor op het duel. 'Nog kritischer zijn.'

In de interlandperiode speelde AZ een oefenduel met Go Ahead Eagles, dat met 6-2 gewonnen werd. Ibrahim Sadiq maakte zijn officieuze debuut en was direct trefzeker. 

Werkvergunning
De Ghanees kon spelen omdat hij de ochtend van die oefenwedstrijd zijn werkvergunning binnen kreeg. Daarmee kan de aanvaller komend weekend ook zijn officiële debuut maken. "Ibra is er bij zondag", bevestigt Jansen. "Hij is inzetbaar. De eerste indrukken zijn goed. Het is een hele interessante speler voor ons. Een explosieve doelgerichte speler die razendsnel is en overal voorin uit de voeten kan, met een voorkeur voor rechts voorin. Ik ben heel blij met zijn komst."

Operatie
Teleurstellend nieuws daarentegen volgde deze week betreffende Mees de Wit. "Hij is gistermiddag geopereerd", vertelt Jansen. "Het gaat om een stressfactuur in zijn voet. We weten niet hoe hij het heeft opgelopen. Hij ligt er wel even af ja. Het is vergelijkbaar met de blessure van Dani de Wit afgelopen winter." Ook Tiago Dantas is mogelijk niet inzetbaar tegen Sparta. "Hij had woensdag een momentje dat pijn opleverde. Gisteren uit de MRI-scan kwam gelukkig niks vervelends. Ik verwacht dat hij snel weer aansluit bij de groep. Of hij er zondag bij is, is nog wel de vraag."

Penetra
Tegen Vitesse maakte Alexandre Penetra zijn basisdebuut. De verdediger maakte meteen indruk, ook bij Jansen. "Alex is echt een hele bijzondere knaap. Hij heeft zich geruisloos aangepast. Op de eerste training maakte hij al meteen indruk. Hij heeft voetbalintelligentie van een zeer hoog niveau en is gewoon een persoonlijkheid. Je ziet hem ook heel goed observeren en dingen tot zich nemen. Hij vraagt niet veel, maar als hij een vraag heeft komt hij meteen en pakt hij dit op. Hij neemt dingen goed op. Toen Panta de stap maakte, was het geen moeilijke keuze hem in de basis te zetten."

Eredivisie
Zondag keert de Eredivisie voor AZ terug met een wedstrijd tegen Sparta. "Ik heb vet zin in de wedstrijd", gaat Jansen verder. "De kracht van Sparta is het collectief. Ze zijn dit seizoen ook goed begonnen aan het seizoen. We hebben nog een appeltje met ze te schillen", doelt de trainer op de 0-1 nederlaag vorig jaar. "Nick Olij was toen de man van de wedstrijd. Hopelijk kunnen we het zondag wel voor elkaar krijgen dat hij een aantal keer moet vissen."

Mijnans: 'Nog gretiger zijn'
Voor Sven Mijnans is het een bijzonder duel. De middenvelder kwam een halfjaar geleden over van Sparta. "Ik ben nog altijd enorm trots en blij dat ik deze stap naar AZ heb kunnen maken. Het is een hele warme club. Ondanks dat ik er pas een halfjaartje ben, voelt het langer. Het is altijd lekker als je aan het begin van het seizoen veel wint. Het belangrijkste is dat we die lijn nu door zetten en dat nastreven. We moeten nog gretiger zijn naar een beter resultaat en nog kritischer zijn op onszelf. Tegen Sparta hebben we nog wat goed te maken na vorig jaar."Tickets
Er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar voor de wedstrijd AZ - Sparta Rotterdam. Juich AZ naar de overwinning en scoor jouw tickets nu!