Terug naar overzicht

Jansen: 'Punten in Alkmaar houden'

Laatste Nieuws

29.09.2023

ALKMAAR- Na het gelijkspel tegen Heracles Almelo staat voor AZ de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Zondag is Fortuna Sittard de tegenstander in het AFAS Stadion. Pascal Jansen kijkt nog even terug op de wedstrijd tegen de Almeloërs en blikt vooruit op het affiche met Fortuna. "Iets moois tegenover zetten."

"Het is totaal onnodig puntenverlies", staat de trainer nog even stil bij de wedstrijd tegen Heracles. "Het voelt ook als verlies, want deze wedstrijd hadden wij zeker moeten winnen in eigen huis."

Bazoer
Vlak na de rust viel Riechedly Bazoer geblesseerd uit. Of hij tegen Fortuna Sittard bij de selectie is, is nog afwachten. "Het was een heel vervelend moment vlak na de rust. Meestal is het geen goed teken als het zo plotseling gebeurd. We zijn vandaag aan het beoordelen wat het met zich mee gaat brengen."

Record
Vangelis Pavlidis werd tegen Heracles de eerste AZ'er ooit die in elk van de eerste zes Eredivisie-wedstrijden trefzeker was. "Dat is een groot compliment voor Pavi", is Jansen trots. "We hopen dat hij nog heel veel doelpunten gaat maken. Het is tekenend voor zijn ontwikkeling bij AZ. Vanaf het moment dat hij bij ons is gekomen heeft hij enorm veel progressie geboekt. Hij is fitter geworden, erg belangrijk voor de ploeg en ook qua persoonlijkheid gegroeid. Pavlidis werkt dag in dag uit erg hard en ontwikkelt zich razend knap."

Møller Wolfe
Ook over aanwinst David Møller Wolfe is Jansen zeer positief gestemd. "Je zou bijna denken dat hij al een aantal seizoenen bij ons speelt. Je ziet dat de wisselwerking op de flank ook goed verloopt met zijn collega's voorin. Het is een jongen met enorm veel power en energie in zijn spel. Je ziet dat hij momenteel ook rustiger wordt aan de bal. De ontwikkeling waar hij hier naar op zoek is, laat hij dus al zien. We hopen uiteraard dat hij nog beter gaat worden dan hij nu al laat zien, maar het is wel mooi om mee te maken dat hij zo geruisloos met ons meedraait op dit moment."

Fortuna Sittard 
Met negen punten uit zes wedstrijden en de daarbij horende achtste plek is Fortuna Sittard goed begonnen aan het seizoen. "Ze hebben de nodige mutaties gekend als je kijkt naar de ploeg van vorig jaar", analyseert Jansen. "Een groot compliment voor de staf als je ziet hoe zij met die ploeg aan de slag zijn gegaan. Ze presteren op dit moment naar behoren en in de vorm van Halilovic is er een opvallende speler bijgekomen. Een zeer goede speler met enorm veel kwaliteit aan de bal. De manier van spelen ligt hem ook. Dan bevreemdt het mij niet dat ze een prima start hebben dit seizoen."

Eigen huis
"Maar", gaat Jansen verder. "Aan ons de taak daar iets moois tegenover te zetten. We moeten in eigen huis goed voor de dag komen en de punten in Alkmaar houden."

 

Kaarten
AZ - Fortuna Sittard begint zondag om 16:45 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd. Gebruik onderstaande button en bestel direct jouw tickets.